ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Erik Almqvist tillbaka i riksdagen

ANNONS:

Efter den kritiserade filmen - nu är SD:s Erik Almqvist tillbaka i riksdagen.

Han deltog i en votering som i går slutade oavgjort.

– Han ville inte riskera att partiet förlorade omröstningen, säger Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna.

I november avslöjade Expressen.se filmen som kostade Erik Almqvist hans toppuppdrag i Sverigedemokraterna. I den uppmärksammade filmen syns Erik Almqvist, tillsammans med riksdagsledamoten Kent Ekeroth och partikamraten Christian Westling, beväpna sig med järnrör efter ett fyllebråk. Almqvist använde också rasistiska och sexistiska uttryck i bråket.

Kritiken har varit hård - inte minst inom delar av partiet.

I dag var Erik Almqvist tillbaka i riksdagen.

– Han närvarade under en votering som togs om för att den blev oavgjord i går. Det handlade om uthyrningsregler på bostadsmarknaden. Han ville inte riskera att partiet förlorade omröstningen, säger Martin Kinnunen.

Har inte bestämt sig ännu

Enligt Martin Kinnunen hade Almqvists närvaro i riksdagen inget med hans fortsatta framtid att göra.

– Han gjorde det tydligt att det inte ska tolkas som att han tänker sitta kvar i riksdagen. Det har inget med funderingarna kring det att göra. Hans närvaro hade enbart att göra med att frågan var viktig.

När tror du att han kommer att ha bestämt sig?

– Partiet hoppas kunna få klarhet innan riksdagen återsamlas.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: