Centerpartisten Erik A Eriksson gjorde en Juholt och lät skattebetalarna betala hyran för Erik och Eriks fru. Foto: Roger Vikström
Centerpartisten Erik A Eriksson gjorde en Juholt och lät skattebetalarna betala hyran för Erik och Eriks fru. Foto: Roger Vikström

Erik A Eriksson (C) lät skattebetalarna betala fruns boende

Publicerad
Uppdaterad
Riksdagsledamoten Erik A Eriksson (C) fick 7 000 kronor i månaden i hyresersättning samtidigt som han bodde gratis i en ledamotslägenhet.
Det avslöjade tidningen Metro igår.
I dag skriver Nyheter24 att Eriksson även låtit skattebetalarna stå för hans frus boendekostnader.
Riksdagsledamoten Erik A Eriksson (C) var medveten om att han inte skulle få hyresersättning från riksdagen sedan han sålt sin bostadsrätt.
Ändå dröjde det flera månader innan han upplyste riksdagen om felet.
– Ja, det blev väldigt fel. Jag hade en jäkla tur som inte väntade längre, säger han till Metro.
Pengarna, 56 000 kronor, har han redan gjort av med. Nu betalar han av per månad – och slipper sannolikt polisanmälan, skriver tidningen.

Skattebetalarna betalade hyran

Nyheter24 avslöjar i dag att Eriksson även låtit skattebetalarna stå för hustruns boendekostnader.
Totalt handlar det om 250 000 kronor som har betalats ut mellan december 2006 och februari 2010.
- Jag har begärt ett möte för att ta reda på vad som verkligen gällde, säger Eriksson.
Centerns partiledare Annie Lööf vill inte kommentera men hälsar följande via pressekreteraren Erik Bratthall:
– Förtroendevalda ska följa de regler som finns uppsatta. Om de gjort fel ska det givetvis korrigeras, säger han till Nyheter24

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag