ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Småväxta personer läggs i hockeytrumkar som placeras i bagageutrymmet. under färden länsar sedan tjuvarna övriga passagerares bagage. Foto: Johan Carlen
Småväxta personer läggs i hockeytrumkar som placeras i bagageutrymmet. under färden länsar sedan tjuvarna övriga passagerares bagage. Foto: Johan Carlen

En dvärgliga länsar Swebus bussar

ANNONS:

OBS! Denna artikel publicerades 21 januari 2008. I dag har den fått spridning  på nytt.


VÄSTERÅS. En dvärgliga terroriserar Swebus bussar.
Småväxta personer stoppas i väskor i bagageutrymmet, och under färden tar sig tjuvarna ut och länsar övriga passagerares bagage.
- Vi har fått rapporter om flera stölder, bland annat på sträckan Västerås-Stockholm,, säger Pia Kråvall på Swebus.

Polisen går nu ut och varnar resenärer på bland annat Swebus linje mellan Stockholm och Västerås. En liga med dvärgar stjäl värdeföremål i bagageutrymmet under färd.

Hockeytrunk

En bestulen passagerare på sträckan har gjort intressanta iakttagelser skriver polisen i Västmanland i ett pressmeddelande.
Passageraren berättar att han såg två män som talade dålig engelska lasta in en mycket tung hockeytrunk i ett överfullt bagageutrymme, trots att det fanns ett alldeles tomt bagageutrymme alldeles bredvid det överfulla.

Kameror stulna

När männen kom fram hoppade de av bussen kvickt, tog den stora väskan och försvann från platsen i en väntande bil. När passageraren gick igenom sitt bagage vid framkomsten var en av väskorna nästan tom, och flera kameror, plånbok och andra värdefulla föremål var borta. Ur en annan passagerares väska hade en bärbar hårddisk och en tom kartong som hade innehållit en mp3-spelare försvunnit.

Flera rapporter

- Det kan mycket väl vara så att någon småväxt person placeras i en väska och sedan letar igenom andra väskor. Vi har den senaste tiden fått flera rapporter om stölder, bland annat på sträckan Västerås-Stockholm, säger Pia Kråvall, kundtjänstchef på Swebus, i ett pressmeddelande från polisen.

Jobbar febrilt

Swebus jobbar nu febrilt med att försöka förhindra Dvärgligans framfart.
- Vi håller på att titta på olika lösningar för att öka säkerheten. Chauffören hinner inte alltid ha kontroll över allt bagage när det är mycket folk. Därför har vi diskuterat att terminalvärdarna ska hjälpa till att hålla uppsikt över resenärernas bagage, kameraövervakning i bagageutrymmena, stickprovskontroller eller att maximera storleken på väskor, säger Pia Kråvall.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: