Amy Diamond sjunger i Pingstkyrkan i höst. Foto: Ulf Ryd
Amy Diamond sjunger i Pingstkyrkan i höst. Foto: Ulf Ryd

Elvis ersättare: Amy

Publicerad
Boka in den 26 september.
I alla fall om du gillar den lite udda kombinationen Amy Diamond - och Elvis gamla band.
- Amy Diamond är från vår kommun och därför är vi extra glada över att hon ställer upp, säger Hans Mannefred, som är med och arrangerar konserten.
Det 36 man starka bandet, som tidigare spelade ihop med legendariske Elvis Presley, åker i sommar och höst ut på en stor Europaturné. Den 26 september kommer bandet till Pingstkyrkan i Jönköping. Där får de sällskap på scen av en tjej som föddes långt efter Elvis död - 15-åriga Amy Diamond. Även den 25 september står Elvis gamla band på Pingstkyrkans scen, då med en ännu inte namngiven artist.


"Något unikt"


- Programmet för konserterna 25 och 26 september byggs upp successivt. När alla
pusselbitar fallit på plats, så kan vi presentera något unikt, en historisk händelse i
Sverige. Troligen är det sista gången Elvis gamla band spelar i Sverige och det gör inte
intresset mindre, säger Elvisfantasten Hans Mannefred, verksamhetschef för Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköping.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag