ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Minst en person skadades i skottlossningen, här i centrala Norrköping. Foto: Läsarbild och Leif Hallberg
Minst en person skadades i skottlossningen, här i centrala Norrköping. Foto: Läsarbild och Leif Hallberg

Elva gripna för skottlossning i Norrköping

ANNONS:
Elva personer har gripits misstänkta för inblandning i mordförsöket på tre män utanför en restaurang i centrala Norrköping i går kväll.
Polisen misstänker att det rör sig om en uppgörelse mellan kriminella gäng.
- Vi vet i vilka kretsar vi ska leta, säger Ronny Dahlqvist, länsvakthavande på polisen i Östergötland.
Ett 20-tal gäster satt och åt på restaurang Deli Bar och kök när ett gäng till gick angrepp mot tre män som stod utanför byggnaden och rökte. Två av männen sköts och den tredje blev knivskuren i bröstet.
– Jag och min sambo hade precis beställt in en drink när det började smälla. En person som såg ut att ha blivit träffad i magen kom springande och skrek" ring ambulansen", säger ett vittne till Expressen.se.

Livshotande skador

Den skottskadade är en 31-årig man från Malmö, som fördes till Universitetssjukhuset i Linköping. Skadorna uppgavs först vara livshotande, men efter att mannen opererats uppgavs tillståndet vara stabilt.
De två andra, en 35-årig man och en man i 25-30-årsåldern vårdas på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. 35-åringens skador betecknas som allvarliga och han har opererats akut men hans tillstånd betecknas som stabilt. Mannen i 25-30-årsåldern har också fått allvarliga skador, men också hans tillstånd är stabilt.

Försök till mord

Elva personer har nu anhållits för mordförsök alternativt medhjälp till försök till mord. Tre av dem är de skadade männen, som misstänks för mordförsök. De andra åtta greps och anhölls under kvällen och natten.
– Vi fortsätter med alla resurser vi har och lite till, med att hålla förhör och med den tekniska undersökningen, säger polisens presstalesman Mikael Skoog.

Tidigare skottlossning

Alla personerna är kända av polisen sedan tidigare.
En av de skottskadade männen hade en Outlawströja på sig, uppger ett vittne. Enligt en poliskälla utreder polisen nu om det kriminella gänget Black Cobras ligger bakom attacken på Outlawsanhängaren och hans vänner.
Polisen fruktar nu att ett nytt gängkrig ska bryta ut över hela Sverige.
Natten mot tisdagen avlossades flera skott vid Herstadbergs marina i utkanten av Norrköping, rapporterar Corren.se. Polisen undersöker eventuella kopplingar till tisdagskvällens dåd.
– Det är lite tidigt att säga än. Vi tittar på det och ser om det kan finnas någon koppling, säger Mikael Skoog.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: