ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Elitstyrkan jagar Khadaffi i Libyen

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Elitstyrkan SAS, ett av världens mest välutbildade militärförband, hjälper rebellerna i Libyen att leta efter diktatorn Muammar Khadaffi, uppger brittiska The Sun.
Brittiska SAS, Special air service, räknas till en av världens tuffaste elitstyrkor och har tjänat som förebild för styrkor i många andra länder.
Medlemmarna sätts regelbundet in i oroshärdar runtom i världen och är utbildade på att använda olika typer av vapen och uthärda mycket svåra situationer under lång tid.

Söker efter Khadaffi

Styrkan har under de senaste åren varit inblandad i strid i bland annat Afghanistan och Irak och arbetar med uppgifter från kontraterrorism till underrättelse och spaning.
Nu gör uppgifter i brittiska medier gällande att förbandet är på plats i Libyen för att söka efter Muammar Khadaffi, diktatorn som gömt sig sedan rebellerna intog huvudstaden Tripoli.
SAS ska också under flera veckor ha hjälpt till att utbilda rebellerna i Libyen, uppger The Sun.
"När rebellstyrkor strömmade in i Tripoli hjälpte de (SAS) till med att försöka föra Khadaffi inför rätta.", skriver tidningen.

Svensk motsvarighet i beredskap

Expressen.se tog kontakt med svenska försvaret för att se om den svenska motsvarigheten, Särskilda operationsgruppen, SOG, också finns på plats i Libyen.
– Vi kommenterar inte överhuvudtaget vad våra specialförband gör eller inte gör, säger Philip Simon, pressekreterare vid försvarsmakten.
Förbandet var dock tänkt att ingå i den särskilda marina bordningsstyrka som Sverige ville tillhandahålla för att upprätthålla vapenembargot mot Libyen - en styrka som sedan inte behövdes.
Har förbandet befunnit sig i närheten av Libyen?
– Man har varit hemma och stått i beredskap. I övrigt kommenterar vi inte specialförbandet, säger Simon.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: