Eleven på skolan fick lättare skador i ansiktet. En 15-åring misstänks nu får misshandeln och narkotikabrott. Foto: Skärmavbild/Google Earth
Eleven på skolan fick lättare skador i ansiktet. En 15-åring misstänks nu får misshandeln och narkotikabrott.  Foto: Skärmavbild/Google Earth

Elev misshandlades på skola i Norrköping

Publicerad

En elev på en skola i Norrköping blev misshandlad under tisdagen.

– Eleven fick lättare skador ansiktet, säger Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen i Östergötland.

En 15-årig elev har tagits av polisen till förhör och narkotikaprovtagning.

Klockan 12.27 kom larmet om den misstänkta misshandeln på grundskolan i Norrköping in till polisen.

En patrull begav sig då till skolan. Det var när polispatrullen började fråga runtom vad som inträffat på skolan som en elev kom fram och berättade att denne råkat illa ut.

Den drabbade är, enligt polisen, elev på skolan.

– Eleven fick lättare skador ansiktet. Rivmärken eller liknande, säger Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen i Östergötland.

15-åring misstänks för narkotikabrott

En 15-årig pojke misstänks för misshandeln. Han är även misstänkt för narkotikabrott, innehav och eget bruk, eftersom patrullen hittade en mindre mängd narkotika på honom vid en visitation.

Bakgrunden till misshandeln är ännu oklar.

– Det finns säkert någon bakgrund, men inte som jag känner till, säger Thomas Agnevik.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida