ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Michael Töpffer Expressen/Scanpix 76197
Foto: Michael Töpffer Expressen/Scanpix 76197

Efterlysta Annétthe Zettergren vid poolen

ANNONS:
Släktingen är häktad

Även en släkting till Annétthe är häktad i sin frånvaro och misstänks för grovt penninghäleri. Enligt åklagaren består misstankarna mot honom i att han ska ha upplåtit sitt bankkonto åt Annétthe Zettergren.

Visa merVisa mindre
Läs mer

THAILAND/STOCKHOLM. Här gömmer sig den efterlysta förra moderatpolitikern och misstänkta bedragerskan Annétthe Zettergren, 58.

– Nej, nej, det är inte jag, säger hon när Expressen.se konfronterar henne i Thailand.

Men tidigare sambon Jan-Olof Sandersson, som levt sida vid sida med Annétthe i tio år, intygar att bilderna visar kvinnan han tidigare delade sitt liv med: Förra moderata landstingspolitikern Annétthe Zettergren.

Han blir bedrövad när han ser henne vid poolen på Expressens bilder och filmer. Hans åkeriföretag har svårt att gå runt efter att Annétthe misstänks ha plundrat det på 965 000 kronor.

Även flera andra vänner till Annétthe i Sverige och Thailand har bekräftat att det är hon som syns på bilderna.

Annétthe Zettergren flydde från Sverige den 24 september, då hon var misstänkt för att ha lurat skattebetalarna i Värmlands landsting på upp till fyra och en halv miljoner kronor och stulit ytterligare nästan en miljon från sin sambo.

Regelbunden kontakt

Expressen.se har spårat henne till Thailand.

Där känner grannarna henne som "Margareta" eller "Maggan". Själv heter Annétthe just Margareta i mellannamn.

Expressen.se har de senaste dagarna varit i regelbunden kontakt med Annétthe Zettergren via internet. Trots att Expressen.se gett Annétthe Zettergren flera chanser att kommentera sin situation i Thailand har hon avstått från att medverka i en intervju.

– Jag ser ingen anledning att träffa dig överhuvudtaget, skriver hon i ett meddelande.

"Måste ha rättslig hjälp"

Svensk polis vet att den tidigare politikern befinner sig i Thailand. Men landet saknar utlämningsavtal med Sverige. Därför har polisen inte lagt ner resurser på att spåra henne i Thailand.

– Det finns det heller ingen mening med eftersom vi vet att hon är i Thailand. Vi måste ha rättlig hjälp för att kunna höra en person där, säger kammaråklagaren Barbro Brännlund.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: