ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

E18 stängs för trafik: "Det går inte att åka"

ANNONS:

Trafiken stängs i natt av på E18 mellan Västerås och Köping efter att en långtradare ska bärgas ur diket.

– Det är en hel långtradare som ska upp ur diket, då måste man kunna använda sig av båda körriktningarna, säger Ann-Charlotte Israelsson, KC-befäl vid polisen i Västmanland.

Trafiken kommer från 21-tiden på tisdagskvällen att stängas av på E18 i höjd med trafikplats Sörstafors. Anledningen är att bärgningspersonal måste använda sig av båda körriktningarna för att få upp långtradare som kört av vägen. Polisen har i nuläget ingen prognos för när trafiken kommer att kunna släppas på igen.

Under den första timmen kommer trafiken att ledas om från Sörstafors via Kolbäck, mot riksväg 56 och därefter ut mot E20. Men efter 22-tiden kommer hela E18 att stängas av.

– Vi kommer stänga av hela E18 under hela natten. Det går inte att åka, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Under dagen var trafiken helt lamslagen på E18 mellan Västerås och Köping från strax före klockan elva på tisdagsförmiddagen till och med 18-tiden. Den första olyckan vid klockan 10.58 inträffade när en lastbil körde åt sidan för att ge plats åt en utryckande brandbil. Men lastbilen väjde för snabbt och studsade mot vajerräcket och tillbaka mot brandbilen.

– Sedan har det mer eller mindre stått still, säger Ann-Charlotte Israelsson.

40-tal olyckor

Enligt polisen har ett 40-tal olyckor rapporterats in på E18 i Västmanland under dagen.

– Alla resurserna i princip går till att reda ut de knutar som blir på E18 och försöka dämpa folks framfart, bara att vi syns gör att folk lättar lite på gasen, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Ingen allvarligt skadad

Ingen person uppges ha fått några allvarliga skador.

– Det har rört sig om lindriga skador, man klagar över nacksmärtor efter att ha blivit påkörd bakifrån. Det mesta är avåkningar och att de glider in i varandra i kökrockar, säger Ann-Charlotte Israelsson.

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: