På lördagen rymde mannen från rättspsykiatriska sjukhuset Karsudden i Katrineholm. Foto: Robban Andersson
På lördagen rymde mannen från rättspsykiatriska sjukhuset Karsudden i Katrineholm. Foto: Robban Andersson

Dubbelmördare rymde – efterlyst i hela landet

Publicerad

Den 44-årige mannen är dömd för dubbelmord 2012 och mord 1997.

På lördagen rymde han från rättspsykiatriska sjukhuset Karsudden i Katrineholm - och är fortfarande på fri fot.

– Han är inte anträffad, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland till TT

Det var på lördagsförmiddagen den 44-årige mannen inte dök upp efter sin frigång till rättspsykiatriska sjukhuset.

När sjukhuset upptäckte att mannen var borta kopplades polis in. En efterlysning gjordes då på mannen.

Under lördagen sökte polispatruller efter mannen utan resultat. Polisen befarade att han hade lämnat länet. På söndagen var mannen fortfarande på fri fot.

– Han är inte anträffad, säger Urban Nordqvist vakthavande befäl vid polisen i Södermanland till TT.

Efterlyst i hela landet

Mannen är nu efterlyst i hela landet och polispatruller har fått information om hans signalement.

Det var 2012 44-åringen dömdes till rättspsykiatrisk vård för dubbelmord. Men dubbelmordet var inte det första.

1997 mördade han en person och dömdes till rättspsykiatrisk vård för mordet. Mannen var även då inlagd på Karsuddens rättspsykiatriska sjukhus i Katrineholm.

Trots mannens bakgrund anses han inte vara farlig för allmänheten.

– Läkarna har gjort bedömningen, när vi har frågat, att han absolut inte är farlig, säger Urban Nordqvist.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida