ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Du får betala tusenlappar - för FRA-lagen

ANNONS:
Både hushållen och branschen får betala dyrt för FRA-lagen, hävdar branschorganisationen IT&Telekomföretagen.
Enligt en rapport från organisationerna kommer lagen att kosta konsumenterna 2 500 till 3 700 kronor, skriver Dagens Nyheter.
För branschen handlar det om upp till 16 miljarder bara för investeringar för att det ska gå att lämna kopior på all tele- och datatrafik till staten. Till detta kommer merkostnader för driften.
Och för teleoperatörerna är FRA-lagen bara det första av en rad kostsamma politiska beslut. Nästa lagförslag blir också dyrt. Det syftar till att polisen ska kunna få uppgifter om vem som ringt ett nummer eller skickat epost vid en viss tidpunkt. Att lagra dessa uppgifter kostar mellan 760 miljoner och 1,1 miljard om året, enligt organisationen. Och fler kostnader är att vänta.
- Det är som om staten skulle begära att Volvo skulle stå för alla polisbilar. De är ju också medel i brottsbekämpningen, precis som trafikdata från teleoperatörerna, säger Ann-Marie Fransson, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: