ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
En privatperson har i en polisanmälan uppgett att Åsa Wihlbeck, känd från tv-programmet "Dr Åsa" i SVT, släppt lös sin stora svarta hund den 4 maj i år. Foto: Suvad Mrkonjic
En privatperson har i en polisanmälan uppgett att Åsa Wihlbeck, känd från tv-programmet "Dr Åsa" i SVT, släppt lös sin stora svarta hund den 4 maj i år. Foto: Suvad Mrkonjic

Dr Åsa i hundbråk - vägrar träffa polisen

ANNONS:
Åsa Wihlbeck, känd som Dr Åsa, är misstänkt för att ha släppt lös sin hund i ett friluftsreservat. Men hon vägrar infinna sig till förhör.
Nu har ett bråk blossat upp mellan henne och polisen.
- Jag har aldrig ens varit på den platsen. Det här är ­slöseri med polisresurser, säger Åsa Wihlbeck till Expressen.
I början av augusti damp det ner en kallelse till förhör hos Nackapolisen hemma hos Åsa Wihlbeck på Värmdö.
En privatperson har i en polisanmälan uppgett att Åsa Wihlbeck, känd från tv-programmet "Dr Åsa" i SVT, släppt lös sin stora svarta hund den 4 maj i år. Nu misstänks den nyblivna mamman för brott mot lagen av tillsyn av hund.
- Jag förstår att man måste utreda en polisanmälan. Men jag har överhuvudtaget aldrig varit i det området. Den dagen, vilket jag framfört, var jag bara hemma. Det ska dessutom ha varit en häst inblandad, och jag har inte ridit på flera år, säger hon.

Slutade med bråk

Tv-doktorn ringde Nacka­polisen och berättade detta, men de stod fast vid att hon måste komma in på förhör.
Något som slutade med bråk.
- Jag anser mig inte stå över lagen, och jag anser att det viktigt att brott utreds, men det måste finnas sunt förnuft och rimlighet i utredningsnivån. Jag kan komma på förhör vilken dag som helst, men nu har det blivit en principsak. Här känns det inte som att någon har tänkt, utan bara följer en manual, säger Åsa Wihlbeck.
På sin blogg skriver hon; "Jag blir sjukt irriterad över idioti."
- Är det så här våra resurser ska nyttjas? säger Åsa Wilh­beck.
Förundersökningsledare Annika Teckner, säger till Expressen att hon har tagit del av blogg­inlägget.
- Det är ett vanligt ärende, som vi undersöker och ­försöker ta reda på sanningen. Det har hon uppenbarligen inte ­accepterat eftersom hon tar till sådana här fasoner.

Vill inte förhöra via telefon

Enligt Teckner vill ­polisen inte göra förhör över telefon eftersom man då inte kan veta med säkerhet att "hon är hon".
Åsa Wihlbeck säger att hon inte kommer att infinna sig. Vad händer då?
- Vi skulle kunna åka och hälsa på henne om hon nu tycker att det är slöseri med hennes dyrbara tid, säger Annika ­Teckner.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: