ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Snöröjning i Warzawa. Foto: Kacper Pempel
Snöröjning i Warzawa. Foto: Kacper Pempel

Dödskyla i Europa - 20 personer döda

ANNONS:
Läs mer
Fortsatt ymnigt snöande orsakar transportkaos på många håll i Europa. Flygplatser stängs, hundratals tåg ställs in och hemlösa fryser ihjäl i kylan.
I Storbritannien var både Gatwick, en av Europas största flygplatser, och Edinburgh Airport stängda på torsdagen.
Över 6 400 brittiska skolor tog också ner skylten, rapporterar BBC, och många väntas förbli stängda även på fredagen. Det handlar i första hand om Skottland, där hälften av alla skolor berörs. Men även norra och sydöstra England är hårt drabbat – dock inte Londonområdet.
Hundratals tågpassagerare i bland annat Storbritannien och Tyskland tvingas övernatta i stillastående tåg eller på stationer. Frankfurt Hauptbahnhof förvandlades natten till torsdagen till ett improviserat jättehotell, när folk inkvarterades i stillastående nattåg eftersom alla andra boenden var smockfulla.

20 döda i Polen

I Frankrike övergav hundratals bilister sina bilar när de fastnat i snön på torsdagen, rapporterar AFP.
Hälften av alla Eurostartåg Paris–London ställdes in. Ungefär var fjärde flyg vid Charles de Gaulle/Roissy och var tionde vid Orly blev inte heller av under dagen.
Polen har drabbats av extremkyla. 20 personer har dött. Foto: Agencja GazetaI Polen närmar sig antalet dödsoffer i kylan 20, varav de flesta tros ha varit hemlösa. Temperaturer på kring minus 26 grader har uppmätts i landets östra delar. I nätforum spekuleras i om köldrekord från krigsåren 1944–45, på cirka 40 minus, ska slås denna säsong.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: