ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Facebook-regler Avslutming

ANNONS:

Använder du Facebook på jobbet?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Använder du Facebook på jobbet?

Läs mer
Visa flerVisa färre
DILEMMAT. Elins chef Helena har infört nya hårda regler för Facebook på jobbet.

Annika Lidne:

Chefen borde ha kontaktat företagets jurist
"Upplösningen av dilemmat sätter delvis chefen Helenas agerande i ett annat ljus. Man får faktiskt enligt lag, Lagen om skydd för företagshemligheter, inte pladdra om företagshemligheter någonstans.
Många företag får panik när det gäller sociala medier, men lagstiftningen och de sekretess- och informationsklausuler som de flesta anställningsavtal innehåller bör täcka det mesta. Alex kan bli skadeståndsskyldig för sitt Facebook-pladdrande.
Helena hanterade dock situationen mycket illa genom att brusa upp mot oskyldiga Elin och stänga av hela företaget från Facebook. Helena borde i stället direkt ha tagit ett enskilt samtal först med företagets jurist och därefter med Alex och eventuellt hans fackrepresentant.

Annika Lidne, expert på sociala medier
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: