ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Patrik Federer
Foto: Patrik Federer

Delar av galleria rasade i Kista - en avliden

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer
Visa flerVisa färre
En person omkom och två skadades allvarligt när delar av konstruktionen från en utbyggnad av Kista galleria i norra Stockholm vid 16.30-tiden på tisdagen rasade ner på vägen intill.
En har avlidit uppger räddningstjänsten för Expressen.se.
- Det är en person som är död, ytterligare en är fastklämd. det är oklart om den är avliden, säger Johan Winsnes, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Polisen bekräftar uppgifterna.
- Det är en avliden, två skadade och fyra chockskadade. Jag vet inte hur allvarligt skadade de är än, säger Towe Hägg vid polisen.

Två till sjukhus

Den döde tros vara byggnadsarbetare. Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador. Det rör sig om en byggnadsarbetare och en person som klämdes fast i en bil vid raset, uppger Karolinska sjukhusets presstjänst.
- Den ene är en man i 25-årsåldern som ska ha suttit i bilen. Han har mycket allvarliga skador. Byggnadsarbetaren är en man i 60-årsåldern som fått frakturer, säger Magdalena Henriksson vid Karolinskas presstjänst till TT.
Det pågår en större utbyggnad av gallerian. Enligt ett ögonvittne var det en balk som lyftes av en lyftkran som slog i byggkonstruktionen över Hanstavägen.
- Plötsligt hörde vi en smäll, det var som en explosion. Det var en balk som lyftes som träffade en pelare. Då rasade taket ned på bilen som passerade inunder, säger taxichauffören Omed Hamawandy, som stod vid sin taxi och väntade på passagerare alldeles bredvid olycksplatsen, till TT.

Bil under massorna

När dammet lagt sig efter raset kunde Hamawandy se den krossade bilen under rasmassorna.
- Det blev kaos bland byggarbetarna. Sedan tog det lång tid innan räddningstjänsten var framme, säger han.
Räddningstjänsten sökte under kvällen igenom platsen. En hund togs till platsen för att kontrollera att ingen mer person låg fastklämd.
- Den har inte markerat att någon är kvar. Men helt säker kan man inte vara förrän man lyft undan rasmassorna, säger Johan Winsnes, ledningsoperatör på räddningstjänsten.
Räddningstjänsten avslutade arbetet vid halv åtta på kvällen.

Krisgrupp

Stockholms stad har kallat in en krisgrupp. Parallellt med räddningsinsatsen har polisen inlett en förundersökning om brott mot arbetsmiljölagen, uppger Stockholmpolisens presstaleskvinna Towe Hägg.
Hanstavägen kommer att vara avstängd för röjningsarbete under onsdagen, eventuellt längre, och trafiken leds om.
Varför var vägen, med hänsyn till bygget, inte avstängd redan innan?
- Det är inget ovanligt att man bygger nytt på det här sättet. Det handlar bara om att ha en säker arbetsplats och det finns oerhört hårda regler om detta. Vi utgår i nuläget från att alla tillstånd finns och att detta var en tragisk olycka, säger Mats Freij, presschef på trafikkontoret i Stockholms stad.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: