ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

"Debatten har präglats av rädsla"

ANNONS:
Läs mer
Vi har beröringsångest med islamistiskt terrorism.
Det menar SD-ledaren Jimmie Åkesson under extremismdebatten i riksdagen under onsdagsmorgonen.
- Tyvärr har debatten hittills kommit att präglas av rädsla, rädsla för att stämplas som islamofob, sa Åkesson i talarstolen.
Efter självmordsbomben i centrala Stockholm 11 december förra året begärde Sverigedemokraterna en extradebatt om islamistisk extremism. Ämnet vidgades sedan till extremism och imorse klockan 9.00 var det dags för debatten.
– Efter ett antal händelser den senaste tiden kan vi slå fast att vi i Sverige inte är förskonade från den islamistiska terrorn. Har man trott nåt annat är det hög tid att tänka om, sa Åkesson.
Åkesson varnade för att det råder ett slags beröringsångest med den islamistiska terrorismen som leder till att få vågar ta tag i problemet utifrån rädsla att stämplas som islamofob.

Vill förbjuda utlandsresor

SD-ledaren efterfrågade också en nationell handlingsplan mot islamistisk terrorism och att det ska bli förbjudet för svenskar att resa utomlands med syfte att delta i islamistiska träningsläger.
I debatten företräds Moderaterna av justitieminister Beatrice Ask. Hon har tidigare avfärdat SD:s krav på förbud mot resor i syfte att delta i sådana träningsläger eftersom det skulle kringskära rörelsefriheten och att en sådan lag i praktiken skulle vara svår att efterleva.
– Det är min bestämda uppfattning att rättsväsendet ska ha de verktyg och resurser som krävs, sa Ask.
Ask tillade att politiken för att bryta utanförskapet också kan hjälpa till för att förhindra att människor dras till extremism.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: