ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Linda slogs blodig av våldtäktsmännen.
Linda slogs blodig av våldtäktsmännen.

"De slog och slog"

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Med blodet forsande från såren i huvudet såg Linda, 18, hur fyra eller fem män släpade i väg hennes jämnåriga kompis Jenny.
Båda flickorna misshandlades brutalt innan Jenny våldtogs.
De slog med en batong i huvudet, jag var säker på att de ville döda mig, säger Linda till Expressen.
På spårvagnshållplatsen vid Friskväderstorget i Göteborg träffade Linda och Jenny våldtäktsmännen. Det var nyårsafton och de var på väg till en fest. Männen sa att de skulle åt samma håll. – De verkade helt normala då, så vi gjorde sällskap, berättar Jenny. De tog in på en gångväg som löper genom ett skogsområde. Plötsligt förändrades männen helt. – De drog oss åt olika håll, någon slet fram en fjäderbatong. De slog mig i huvudet... på kroppen... När jag skrek slog de ännu mer, säger Linda. Även Jenny slogs till marken. Hon fick ta emot både slag och sparkar i ansiktet, tills hon till slut förlorade medvetandet. – Jag vaknade till och märkte att de slet av mig byxorna, jag skrek och fick ett slag till och svimmade av. – Nästa gång jag vaknade så... så höll de på att våldta mig.

"Det rann blod"

Samtidigt kämpade Linda för sitt liv. – Jag tänkte att jag överlever inte ett slag till i huvudet, så jag låg helt stilla, andades knappt, säger hon. När männen lämnade Linda och försvann bort till sina kamrater – som samtidigt våldtog Jenny – lyckades hon fly. – Jag fick panik. Jag sprang med båda händerna på huvudet, för det rann så mycket blod. Hon stoppade en bilförare, som larmade ambulansen. Efter våldtäkten vaknade Jenny till och tog sig, trots sina svåra skador, till ett bostadsområde, där hon mötte ett äldre par.

Vill att bilderna visas

Nu vill de berätta – för att ge andra utsatta kvinnor mod att polisanmäla övergrepp. Linda vill också att bilderna som togs av henne efter överfallet publiceras i Expressen, för att visa hur brutalt våldet mot kvinnor kan vara. I torsdags framträdde Jenny och Linda även i TV3:s "Efterlyst". – Självklart hoppas vi att någon lämnar tips som gör att de här männen kan gripas. Så länge de är fria kommer jag alltid att vara rädd, säger Linda.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: