ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Isabella Balcacian, 16, och Nesrin Ghadban, 21, är två av offren för de sexrykten som florerar på Instagram.
Isabella Balcacian, 16, och Nesrin Ghadban, 21, är två av offren för de sexrykten som florerar på Instagram.

De hängdes ut: "Skrev att jag varit otrogen"

ANNONS:
Läs mer

Isabella Balcacian, 16, är en av de tjejer som utsattes för Instagram-övergreppet.

Hon blev väldigt upprörd över att bilden av henne lades upp, men vet att det som stod inte stämmer.

– Personen som lade upp bilden kallade mig för könsord, och skrev att jag varit otrogen mot min före detta pojkvän fast det inte är sant, säger Isabella Balcacian.

Bilder av hundratals tjejer laddades under gårdagen upp på Instagram-kontot "gbgorroz" tillsammans med förnedrande texter om deras sexliv och hur de beter sig mot sina vänner och pojkvänner. Vissa av de uthängda tjejerna är så unga som 14 år.

– Jag blev förvånad när min bild dök upp. Jag är ingen sådan tjej, de som känner mig vet att det här är saker som jag inte har gjort, säger Isabella Balcacian, och fortsätter:

– Jag blev upprörd, men jag kunde ändå ta det ganska lugnt. Jag vet var jag har mina vänner. Jag har bra och nära vänner som vet att det som stod är lögn. Sedan blev arg. Jag känner ganska många som drabbades av det här.

"Tar inte åt mig"

– Ju fler bilder som lades upp, där det stod saker om olika tjejer, som jag vet till hundra procent inte stämmer, desto mer visste vi att den som låg bakom det här bara ljög, säger Isabella Balcacian.

Nesrin Ghadban, 21, från Angered är ytterligare en av de tjejer som hängdes ut på Instagram-kontot.

– Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det. Jag tar inte åt mig för inget av det som står är sant. Det är taskigt att hänga ut tjejer så här, oavsett om det stämmer eller inte, säger hon.

Nesrin tror att många har blivit upprörda över att det är flera människor som tipsar om vilka tjejer till kontot.

- Det hade inte blivit så stort om det var en eller två personer som gjort detta. Men nu vet folk vilka en del av tipsarna är.

Kanske ska polisanmäla

Isabella och hennes tjejkompisar har pratat om att bilderna av dem har lagts upp, och vet att personen som skrivit texterna om dem ljuger. Hon har även berättat för sina föräldrar.

– Jag har pratat lite om det med mina föräldrar. De vet att det har legat ute en bild av mig. Jag vet inte än om jag ska polisanmäla det här. Jag ska prata med några av de andra tjejerna också.

Expressen.se har varit i kontakt med Isabella Balcacians pappa som godkänd att vi publicerar bilden på Isabella och hennes berättelse.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: