Här får Robbie Parker en kram av president Obama före minnesceremonin i Newtown.
Här får Robbie Parker en kram av president Obama före minnesceremonin i Newtown.

De anhörigas bilder från mötet med Obama

Publicerad

Robbie Parkers känslosamma tal till sin bortgångna dotter tog världen med storm.

På familjens egna bilder syns nu det rörande mötet mellan president Barack Obama och den sörjande pappan. I en kram förenas de två fäderna.

Pappa Robbies tal gick rakt igenom skärmar och tv-rutor. Tårfylld mötte han pressen och berättade om sexåriga dottern Emilie.

– Jag och min fru vet inte hur vi ska kunna bearbeta allt detta och hur vårt liv ska kunna fortsätta, berättade han och fortsatte:

– Hon var den sortens människa som kunde lysa upp ett helt rum. Hon hade alltid något snällt att säga om alla.

Kramas av Obama

När presidenten Obama kom tal Newtown såg han till att träffa de drabbade familjerna före sitt tal till nationen. Brittiska Daily Mail publicerade bilder från det speciella mötet.

Bilderna lades ursprungligen upp på en minnessida till Emilie på Facebook. Där ses Obama krama pappan Robbie och busa med Emilies syskon. Efter att bilderna delades på Twitter, av en journalist med kontot @WestWingReport, har de snabbt spridits och fått mycket uppskattning.

Rektorns barnbarn i famnen

Obama tog sig tid att ställa upp på bilder under minnesceremonin i Newtown.
Även dottern till den bortgångna rektorn Dawn Hochstrung visade upp sitt möte med presidenten. På Twitter la hon upp en bild där Obama ses hålla hennes dotter tillsammans med texten:

"Min mamma hade blivit SÅ stolt om hon sett president Obama hålla hennes barnbarn. Men inte lika stolt som jag är över henne."

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida