ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Dan Brown-domaren smög in en kod i domen

ANNONS:
Tidigare artiklar
LONDON. Det är något mystiskt med domen som friade författaren Dan Brown från plagiat.
Det finns en kod i den.
Domare Peter Smiths kod.
Dan Brown. Rättegången är avslutad sedan flera veckor och resultatet väl bekant. Dan Brown friades från anklagelser om att han plagierat delar av sin bästsäljare Da Vinci koden. Domaren Peter Smith avkunnade domen 7 april i ett 71-sidigt dokument.

Kursiva bokstäver

Och tydligt är att han blev inspirerad av rättegången och boken. För när advokater och andra intresserade började lusläsa domen så fann de oväntade saker. Plötsligt dyker det upp en kursiverad bokstav mitt i ett ord. Där kan exempelvis plötsligt stå "claimant". Lägg ihop de kursiverade bokstäverna i de första sju paragraferna och man får: Smithy code -Smithykoden. - Jag kan inte diskutera domen, säger domare Smith till nyhetsbyrån AP. - Men varför skulle inte en dom kunna vara lite underhållande?

Kan vara ett anagram

Så nu pågår kodlösandet för fullt, både i England och i USA. Är det ett anagram? Ännu har ingen knäckt koden, men domare Smith säger att han "förmodligen" kommer att bekräfta budskapet om nu någon lyckas lösa pusslet.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: