Foto: Jens L'Estrade
 Foto: Jens L'Estrade

Costas: Jag kommer bli av med mitt jobb

Publicerad

Cyperns akuta bankkris slår hårt mot den lilla ön.
Larnaca. Costas Hadjidemetri, 53, och hans hustru jobbar på Cyperns näst största bank, Laiki bank, som kommer att avvecklas. Det ingår i räddningspaketet som blev klart i måndags.
-Vi tror att vi kommer att förlora våra jobb. Jag är 53 år och bankman. Var ska jag kunna få jobb nu på Cypern? frågar sig Kostas.

Han har jobbat hela sitt vuxna liv på banken men tvingas nu se på hur banken upplöses.
Det är sagt att delar av verksamheten ska gå in i den största banken, Bank of Cyprus, som också drabbas av räddningspaketet. Men alla får inte följa med i övergången.
– Vi har hört att 700-800 personer inte får fortsätta. Det är en stor andel. Det jobbar 2300 personer på Laiki på hela Cypern, säger Kostas.
Han beskriver en stor oro bland äldre kollegor. Det är för tidigt att gå i förtidspension samtidigt som arbetsmarknaden ser mörk ut.
-Jag hoppas att våra pensioner inte påverkas, säger han.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida