ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Jens L'Estrade
Foto: Jens L'Estrade

Costas: Jag kommer bli av med mitt jobb

ANNONS:

Cyperns akuta bankkris slår hårt mot den lilla ön.
Larnaca. Costas Hadjidemetri, 53, och hans hustru jobbar på Cyperns näst största bank, Laiki bank, som kommer att avvecklas. Det ingår i räddningspaketet som blev klart i måndags.
-Vi tror att vi kommer att förlora våra jobb. Jag är 53 år och bankman. Var ska jag kunna få jobb nu på Cypern? frågar sig Kostas.

Han har jobbat hela sitt vuxna liv på banken men tvingas nu se på hur banken upplöses.
Det är sagt att delar av verksamheten ska gå in i den största banken, Bank of Cyprus, som också drabbas av räddningspaketet. Men alla får inte följa med i övergången.
– Vi har hört att 700-800 personer inte får fortsätta. Det är en stor andel. Det jobbar 2300 personer på Laiki på hela Cypern, säger Kostas.
Han beskriver en stor oro bland äldre kollegor. Det är för tidigt att gå i förtidspension samtidigt som arbetsmarknaden ser mörk ut.
-Jag hoppas att våra pensioner inte påverkas, säger han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
 
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: