På Centerpartiets kommundagar hölls fest på fredagskvallen. Foto: Elisabeth Lidén
På Centerpartiets kommundagar hölls fest på fredagskvallen. Foto: Elisabeth Lidén
Tidigare på dagen kommenterade Annie Lööf regeringspartiernas opinionssiffror. Foto: Linn Malmén/Tt
Tidigare på dagen kommenterade Annie Lööf regeringspartiernas opinionssiffror. Foto: Linn Malmén/Tt

Centern hånade
S på festen i natt

Publicerad

KARLSTAD. Med låten "Rosor rasar" hånade Centerpartiet Socialdemokraternas opinionskris på kommundagarnas middag i Karlstad.

"Rosor rasar ner i opinionen, maskrosbladen vissna ett och ett", sjöng partisekreteraren Michael Oscarsson från scenen.

Expressens och Demoskops väljarbarometer för februari visade ett rejält tapp för den rödgröna regeringen.

Allianspartierna samlar 42,6 procent mot regeringens 35,2.

Centerledaren Annie Lööf gladdes åt alliansens uppgång när Expressen träffade henne på Centerpartiets kommundagar i Karlstad.

– Vi kan konstatera att det är urusla siffror för regeringen. Det är dåliga siffror för en dålig regering som för en dålig politik, sa Lööf som menar att det finns risk att Löfven kastar in handduken under mandatperioden.

Drog i gång hånsång

När Centerpartiets företrädare träffades på fredagskvällen för gemensam middag och fest fortsatte skadeglädjen.

Partisekreteraren Michael Arthursson drog i gång allsång med en egen version av studentsången "Vintern rasat":

– Rosor rasar ner i opinionen, maskrosbladen vissna ett och ett, kylan tar sitt grepp om nationen, orkar någon stå för sans och vett, sjöng Arthursson och fick hjälp av middagsgästerna med andra versen:

"Många positioner bytas som skjortor, helomvända i en blixtrande takt, strömmar fram hejvilt i smala aortor, Säg, vem minns vad hen i går sagt?".

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida