Butik i Strängnäs utsatt för rån

Publicerad

En kassörska larmade polisen om att Lidl i Strängnäs utsatts för rån på lördagskvällen.

Enligt kassörskan tvingade två gärningsmän henne att öppna butikens kassaskåp, innan de band fast henne och lämnade platsen.

Strax innan 18 på lördagskvällen fick polisen in ett larm om att ett rån ska ha inträffat på Lidl i Strängnäs.

En kassörska larmade polisen och uppgav att två gärningsmän ska ha tvingat in henne i det rum där matbutikens kassaskåp förvaras. Gärningsmännen ska sedan ha tvingat henne att öppna skåpet innan de band fast henne. Enligt kassörskan kom hon loss och kunde larma polisen cirka 10 minuter efter att de misstänkta gärningsmännen försvann från platsen.

Ingen fysisk skada

Kassörskan ska inte ha lidit någon fysisk skada vid rånet. Det finns initialt inga uppgifter om hur mycket de misstänkta rånarna fick med sig, i fall det var beväpnade eller hur de flydde från platsen. Polisen uppger på sin hemsida att de har dåliga signalement på de misstänkta gärningsmännen, men att de ska ha pratat svenska med brytning.

Polisen i Södermanland vill inte kommentera ärendet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida