ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Minst sex personer dog och upp till tolv personer skadades när två linjebussar kolliderade på väg 288 vid Rasbo, nordost om Uppsala.
Minst sex personer dog och upp till tolv personer skadades när två linjebussar kolliderade på väg 288 vid Rasbo, nordost om Uppsala.

Bussar i svår krock - sex döda

ANNONS:
Läs mer
Fem kvinnor från Östhammar och en man från Uppsala omkom och minst tolv personer skadades när två fullsatta bussar vid sjutiden på tisdagsmorgonen krockade nära Rasbo utanför Uppsala.
Polisen håller nu på att underrätta de anhöriga.
De två bussarna från Uppsala lokaltrafik kolliderade strax före klockan sju på tisdagsmorgonen på väg 288 vid Rasbo nordöst om Uppsala. Sex avled och fyra personer vårdas med allvarliga skador på Akademiska sjukhuset. Ytterligare 15 fick lindriga skador och ett 30-tal chockskadade togs till sjukhus.

Omkomna var passagerare

De fem kvinnorna och mannen som avled var alla passagerare på bussarna. Enligt Christer Nordström som är presstalesman vid Uppsalapolisen har de döda nu identifierats. Mannen är född 1967 och hemmahörande i Uppsala kommun. De fem kvinnorna kommer från Östhammars kommun. De är födda 1947, 1951, 1960, 1965 och 1976. - Vi har polispatruller som arbetar med att lämna dödsbesked till de anhöriga under kvällen, säger Christer Nordström.

Allvarligt men stabilt

Vid en presskonferens på Akademiska sjukhuset i Uppsala på förmiddagen framkom att inga barn ska ha omkommit i olyckan. - För de svårt skadade är läget allvarligt men stabilt, säger Karin Sandell, informationsansvarig på sjukhuset. Bägge bussförarna skadades, den ena svårt, och de hade klockan 18 på tisdagseftermiddagen inte kunnat höras. - Räddningsarbetet var svårt på så sätt att bussarna var trasiga och nedkörda mot skogen. Men vi fick iväg de lindrigt skadade ganska snabbt med en tom buss som stod i närheten, säger Urban Färdigs, räddningstjänstens insatsledare på plats, till Expressen.se. - Min uppfattning är att bussarna har frontalkrockat, säger han. Uppgifter har förekommit om att ett tredje fordon kunde ha orsakat olyckan. - Det stämmer inte, säger Christer Nordström. Polisen har säkrat bussarnas färdskrivarblad, som bland annat innehåller information om hastigheten vid olyckan. - De har mycket värdefull information, säger Christer Nordström. Utredningen av olyckan kommer att fortsätta under onsdagen. Oroliga anhöriga kan ringa polisen i Uppsala på telefonnummer 018-12 46 23.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: