Här störtar den brinnande luftballongen utanför Vancouver. Passagerarna hoppade från eldhavet. Foto: AP
Här störtar den brinnande luftballongen utanför Vancouver. Passagerarna hoppade från eldhavet. Foto: AP

Brinnande luftballong störtade

Publicerad
Uppdaterad
Det skulle bli en idyllisk ballongfärd i solnedgången - men slutade i katastrof.
Plötsligt fattade luftballongen eld.
En kvinna och hennes barn dog och minst elva människor skadades när den kraschlandade utanför Vancouver i Kanada.
Olyckan inträffade i närheten av Vancouver i kanadensiska British Columbia på fredagskvällen. Flera luftballonger med passagerare var ute på flygtur i den vackra sommarkvällen, när en av ballongerna plötsligt började brinna.
Då befann den sig mer än 100 meter över marken.
- Korgen förvandlades till ett eldklot och ballongen bara sjönk som en sten, säger ett vittne till AP.

Hoppade från korgen

Ballongen kraschade i ett område med husvagnar. Enligt vittnen skrek passagerarna i panik och kastade sig ur korgen för att komma undan lågorna. Tre husvagnar började brinna och röken från olyckspatsen kunde ses kilometervis bort.
Enligt polisen skadades elva personer som befann sig i ballongen. En kvinna och hennes barn, som först rapporterades som saknade, hittades senare döda.
Lisa Jannerling
Lisa Jannerling

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag