Skönhetstips och prylar

Allt om inre och yttre hälsa.

Sajten för alla vinnare

Här delas det ut superbonusar.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Storlek på text:
Skriv ut text
Dödshotad. Runar Sögaards uttalanden om profeten Muhammed har, precis som dödshoten mot kändispastorn, väckt vrede hos många svenska muslimer. I går samlades 500 personer i protest utanför Filadelfiakyrkan i Stockholm för att få en ursäkt från Runar. "Vi är för den fred som Jesus och Muhammed förespråkade", sa imam Hamed Zahery vid demonstrationen. Dödshotad. Runar Sögaards uttalanden om profeten Muhammed har, precis som dödshoten mot kändispastorn, väckt vrede hos många svenska muslimer. I går samlades 500 personer i protest utanför Filadelfiakyrkan i Stockholm för att få en ursäkt från Runar. "Vi är för den fred som Jesus och Muhammed förespråkade", sa imam Hamed Zahery vid demonstrationen.

Brevet till al-Qaida

Annons:
Tidigare artiklar
Runar Sögaards öde ligger i terrorledaren al-Zarqawis händer.
Här är brevet som skickats från extremister i Sverige till Usama bin Ladins man i Irak.
Det finns imamer som försöker ogiltigförklara dödsdomen, nu får al-Zarqawi avgöra saken, säger en svensk extremist till Expressen.
Vädjar till terrorledaren. De svenska extremisterna ber i ett brev Abu Musab al-Zarqawi om hjälp att fastställa Runar Sögaards öde. Abu Musab al-Zarqawi är efter Usama bin Ladin världens mest jagade terrorist. Han ligger bakom självmordsbomber och halshuggningar av kidnappade västerlänningar i Irak. Han har även attackerat västerländska intressen i Turkiet, Spanien och Marocko. Nu ska han avgöra Runar Sögaards öde.

"Han har det sista ordet"

Muslimska extremister i Sverige har skickat ett brev via Internet till al-Zarqawi för att få hans åsikt om hur de ska agera efter Runars uttalande om att profeten Muhammed "var en pedofil". – Fatwan som finns mot Runar har ogiltigförklarats av imamer i Sverige. Nu vänder vi oss till den store ledaren al-Zarqawi. Han har det sista ordet, säger en extremist till Expressen.

Fatwan splittrar

Muslimerna i Sverige är splittrade. De moderata säger att utländska imamer inte har rätt att utfärda fatwor som gäller Sverige. Extremisterna hävdar att de följer en imams råd – oavsett i vilket land de befinner sig. En fatwa är ett svar på en fråga. I Runars fall har frågan framförts till extremistiska imamer som säger att det är rätt att döda honom. al-Zarqawi är, efter bin Ladin, den mest jagade mannen i al-Qaida efter flera bombdåd och dödliga kidnappningar i Irak.

Blev benådade

Men det finns hopp för Runar. När extremister i Irak inte kunde enas om kidnappade franska journalisterna Georges Malbrunots och Christian Chesnots öde lät man al-Zarqawi bestämma. De benådades efter att han kom fram till att de inte var spioner utan riktiga journalister.

Brevet till al-Qaida

    "I Guds, den barmhärtiges namn. Frid och fred över profeternas herre. Till al-Qaida i de två flodernas land. Prinsen och ledaren shejk al-Zarqwi, Gud bevare dig. Ett vädjande brev om profeternas profet. Vår älskade shjek, al-Zarqawi, Gud bevare dig. För första gången händer det en stor kränkande sak från en infiltratör-pastor som heter Runar Sögaard. Han smutskastar vår profet offentligt och anklagar honom för att vara homosexuell och pedofil. Nyheten har publicerats på de stora tidningarnas första sidor. Sögaard har blivit hotad av de strikta männen, i enlighet med en enhällig fatwa från al-umma (folket). Trots det vägrar han be om ursäkt. Nu skyddas han av polisen och han får stöd av regeringen som försvarar honom. Alla är nöjda och glada och ingen har sagt ifrån, förutom kyrkan som tog avstånd från hans uttalande. Det muslimska förbundet har ogiltigförklarat dödsfatwan och det är ett indirekt försvar av honom. Om smutskastningen fortsätter som den gör betyder det att man kan mörda oss. Dessutom arresteras våra bröder och anklagas för terrorism. Vår store shejk, vi muslimer kräver och vädjar om din hjälp eftersom du är folkets lärde man och dess styrka. Ger tillbaka vår religion dess heder och gör er plikt som Gud befaller. Att stödja Gud, ger er segern. De förtryckta muslimerna i Sverige. Söndag, 2005-05-24"
Brevet till al-Qaida.
Annons:
MEST LÄST I DAG
Annons:

Live-published photos and videos via Shootitlive

19.00: Här följer du kvällens Bar & Politik

Häng med från start Tv och livebilder direkt från Bar & Politik i Göteborg.

Sex timmar som rör upp känslor

Ordkrig om arbetstidsförkortning som införs på försök i Göteborg Kent Persson (M): Ansvarslöst experiment som kostar skattebetalarna miljoner.

Annons:
Annons:
Senaste nytt
SPORT
Annons:
NÖJE
BLOGG
Annons:
SPORT
EXTRA
Annons:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
Annons:
Annons:
Annons:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader