ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Bomber detonerade inför toppmöte

ANNONS:

Fyra bomber sprängdes inför det interamerikanska toppmötet i Colombia där Barack Obama är på plats.

Två av dem briserade nära USA:s ambassad i Bogotá.

Samtidigt har ett dussin av Obamas säkerhetsagenter skickats hem efter att ha misskött sig.

USA:s president Barack Obama anlände till Cartagena i Colombia på fredagen för ett toppmöte mellan regeringscheferna i Nord-, Syd- och Centralamerikas länder.

Vid natten till lördagen briserade fyra bomber i Colombia. Två av dem i kuststaden Cartagena där Obama befann sig, och två av dem i huvudstaden Bogotá i närheten av USA:s ambassad.

Lyckligtvis skadades ingen människa eller byggnad i attackerna. Det är oklart vem eller vilka som ligger bakom, rapporterar TT.

Agenter kallades hem

Samtidigt som Colombia skakas av smällarna har flera av Barack Obamas säkerhetsagenter kallats hem till USA från Colombia. De anklagas för att ha misskött sig, bland annat ska agenterna ha burit sig illa åt mot colombianska kollegor.

Enligt Washington Post anklagas även minst en av agenterna för att ha besökt prostituerade i Cartagena.

– Personalförändringarna påverkar inte säkerhetsplaneringen runt presidentens resa, säger Edwin Donovan, talesman för USA:s Secret Service, till Washington Post.

Kollegor har fått hoppa in och ersätta de hemkallade agenterna.

I krig med gerillan

Colombia har skakats av gerillaattacker i årtionden. FARC-gerillan har legat i krig med landets centralregering sedan 1964.

På toppmötet i Cartagena ska frågor som just säkerhet, samt drog- och brottsbekämpning över gränserna och regionala orättvisor och fattigdomsproblem diskuteras.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: