ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Mattias Forsberg
Foto: Mattias Forsberg

Bodström vill sparka rikskrimchefen

ANNONS:
Rikskriminalchefen Therese Mattsson bör bytas ut, anser förre justitieministern Thomas Bodström (S) - som själv var med och tillsatte henne.
Via sin blogg ger Thomas Bodström, ordförande i justitieutskottet, vad han tycker är konstruktiva förslag till regeringen för att få bukt med revirtänkandet inom polisen.
Bakgrunden till inlägget är att TV4 Nyheterna på onsdagen rapporterade att källor inom rikskriminalpolisen uppger att Stockholmspolisen medvetet saboterar utredningen av helikopterrånet genom att läcka hemliga uppgifter.
För att lösa kriget mellan polisorganisationerna föreslår Bodström bland annat att rikskriminalchefen Therese Mattsson ska sparkas till förmån för Carin Götblad, nuvarande länspolismästare i Stockholm. På så sätt gifter man ihop rikskrim och Stockholmspolisen, enligt honom.

Pehrson kritisk

Vidare anser Bodström att Säpo-chefen Anders Danielsson kan överta posten som länspolismästare. Och den som ersätter honom bör ha erfarenhet av Säpo för att inte bli bortkollrad av undercheferna.
Johan Pehrson, Folkpartiets rättspolitiske talesman, är kritisk till Bodströms utspel:
- Jag tycker att han, med sin position som ordförande i justitieutskottet, går lite långt när han offentligt recenserar polischefer på det här sättet och ger sig in i en utnämningskarusell, säger han till TT.
- Jag har synpunkter på svensk polis, det lovar jag. Och jag har synpunkter på en hel del av ledarskapet, det lovar jag också. Men jag kan också lova att jag inte recenserar eller förhandlar om tillsättning av polischefer via massmedier. Så jobbar man inte.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: