ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Bodström Perssons kronprins

ANNONS:
ALMEDALEN. Statsminister Göran Persson har bestämt sig.
Hans kronprins heter Thomas Bodström.
- Jag är väldigt nöjd med Thomas Bodström. Det har gått väldigt bra för honom. Jag är mycket nöjd med hans insatser, säger Persson och recenserar samtidigt flera andra ministrar i en sensationell intervju.
Det är i en intervju i tidningen Dagens Industri, som behandlar efterträdarfrågan, som statsminister Göran Persson i dag avslöjar sina innersta tankar om ministrarna. Perssons svar kan knappast tolkas på något annat sätt än att han vill se justitieminister Thomas Bodström som sin efterträdare, tidigast efter partikongressen 2009. Så här skriver Dagens Industri: Hur ser du på efterträdarfrågan? - Ja, det blir Sebastian men det kanske vi inte skulle släppa nu, skämtar Göran Persson med pressekreteraren Sebastian Navab som sitter med under intervjun för att i nästa stund bli allvarlig och lägga ut texten om regeringens stora överraskning. - Jag är väldigt nöjd med Thomas Bodström. Han har överraskat väldigt starkt som justitieminister. Han var en helt okänd politisk person när jag plockade in honom och det var på många sätt en chansning. Det har gått väldigt bra för Thomas Bodström. Jag är mycket nöjd med hans insatser, säger Persson till DI-reportern Fredrik Sjöshult.

Tar för mycket plats

Nästan raljant nämner statsministern sedan sina andra ministrar: - Och så håller de här unga människorna på att sakta men säkert bli stadgade. Messing, Nuder, Östros och allt vad de heter... Det är väldigt ovanligt att Göran Persson talar om sina ministrar på det här sättet och han har aldrig tidigare nämnt bara en person så tydligt. Han medger också att han tar för mycket plats och inte släpper fram nya namn: - Det är sant. Det är klart att det är så att jag varit med så länge och tycker att det är så kul att agera och påverka och ta ansvar så det är klart att jag tar mycket plats. Men jag kan också konstatera när jag tittar på andra länder så är det samma utveckling där. Göran Persson namnger också flera viktiga näringslivsföreträdare som han ofta och gärna talar med. Volvochefen Leif Johansson och Birgitta Johansson-Hedberg, i dag vd för Lantmännen, räknar han som "kraftfulla och erfarna". Thomas Bodström har inte kommenterat statsministerfrågan
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: