UTSATT FÖR ÖVERGREPP. Isabella Löwengrip, eller Blondinbella som hon kallar sig på sin blogg, avbryter sin semester i Italien efter ett övergrepp som hon skriver om i sin blogg blondinbella.se. Foto: Niklas Dahlskog
UTSATT FÖR ÖVERGREPP. Isabella Löwengrip, eller Blondinbella som hon kallar sig på sin blogg, avbryter sin semester i Italien efter ett övergrepp som hon skriver om i sin blogg blondinbella.se. Foto: Niklas Dahlskog

"Blondinbella" utsatt för övergrepp - avbryter semestern

Publicerad
Uppdaterad
Isabella Löwengrip utsattes för övergrepp under sin semesterresa i Italien.
På sin blogg Blondinbella.se berättar hon om händelsen som inträffade på en nattklubb.
När Expressen.se når Isabella Löwengrip bor hon tillfälligt hos en vän i Bologna.
- Jag har gråtit konstant i två dagar. Men nu känner jag mig mest arg, säger hon till Expressen.se.
Det var vid halv tre-tiden natten mot lördagen som Isabella befann sig på den exklusiva nattklubben Opera vid stranden i den populära semesterorten Rimini.

Berättar i bloggen

På sin blogg berättar hon om händelsen:
”Att vara ute på klubb bland italienare utan att ha manligt sällskap med sig är väldigt farligt och jag hade riktigt otur..."
"Jag mår inte speciellt bra efter övergreppet, därför bokade mina föräldrar en resa hem imorgon. Jag har gråtit, känt skam, äcklad men nu är jag mest arg”, skriver hon på bloggen.
Till Expressen.se säger hon:
- Det var det värsta jag varit med om. Jag grät hela tiden för att jag mådde så dåligt.

"Bara skrattade"

Efter händelsen försökte Isabella göra en polisanmälan.
- Men det gick inte att göra en polisanmälan eftersom det inte fanns några vittnen. Polisen bara skrattade.
Händelsen har fått henne att avbryta semestern en dag tidigare.
Under måndagen kommer hon hem till Sverige igen.
- Jag har gråtit konstant i två dagar. Men nu känner jag mig mest arg, säger hon till Expressen.se.

"Borde informera"

Efter händelsen är Isabella kritisk mot resebyrån som hon menar inte har gett tillräcklig information om Rimini och riskerna för unga tjejer.
- De borde informera mer om riskerna och berätta hur kulturen är här!
Nu vill Isabella, som också är politiskt aktiv i MUF, varna andra tjejer.
- Jag kommer att kontakta länspolismästare Carin Götblad när jag kommer hem och se om vi kan samarbeta kring det här på något sätt. Jag som har många unga läsare på min blogg är skyldig att göra någonting.
Nu ska hon åka bort med sin pojkvän och samla kraft. Isabella kommer också att undersöka om det går att polisanmälan händelsen från Sverige.
- Jag måste få veta att jag har rätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag