ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Bloggade om FRA - då ringde centern

ANNONS:
Läs mer
Ledarskribenten och Strix-medarbetaren Richard Slätt bad på sin blogg till de som röstade ja till FRA att de kunde dra åt helvete.
Då fick han centerpartiet efter sig som hörde av sig - till hans chef.
- Kommunikationschef Lena Forsman verkar inte tro att vi har yttrandefrihet i Sverige, säger Richard Slätt.
Den 1 januari träder den nya FRA-laget i kraft i Sverige. Då får försvarets radioanstalt rätt att spana och avlyssna svenska folkets mejlkonton och mobiler.
I onsdags röstades beslutet fram. Efter det bad Richard Slätt, ledarskribent och Strix-medarbetare, åtta namngivna borgerliga riksdagsledamöter att dra åt helvete för att de röstat ja, i ett inlägg på bloggen ”Rätt & Slätt”.
– Flera av dem är vänner eller före detta vänner som jag pratat mycket om integritet med. Nu har de vänt 180 grader. Jag tycker inte att mitt språkbruk är särskilt hårt med tanke på vad de har utsatt det svenska folket för, säger Richard Slätt.

"Ofattbart"


Han fortsätter:
– Att det är okej att avlyssna våra privata mobiler utan brottsmisstanke i västerländsk demokrati är ofattbart. Mig veterligen är det inget som en diktatur ens kan hitta på.
Efter blogginlägget hörde centerpartiets kommunikationschef, Lena Forsman, av sig till Richard Slätts chef Henrik Stenlund som är vd på tv-produktionsbolaget Strix.
Till DN.se säger Lena Forsman:
– Jag var upprörd över hans tonfall som jag uppfattar som väldigt rå. Eftersom han också skriver att han är medarbetare på Strix så undrade jag om hans arbetsgivare tyckte det var okej att deras varumärke användes i dessa sammanhang.

Yttrandefrihet


Richard Slätt förvånas över Lena Forsmans agerande. Att Lena Forsman tycker att hans språkbruk är kränkande är inget mot vad det nya FRA-förslaget är mot det svenska folket, menar han:
– Hon verkar inte heller veta att vi har yttrandefrihet i Sverige och verkar inte tro på den fria pressen. I stället för att gå till mig så går hon till min vd. Troligtvis i förhoppning om att han ska agera så att jag ska bort mitt inlägg eller så vill hon få mig sparkad. Men jag har tur som har en rakryggad chef som kanske inte försvarade mitt språkbruk, men som står bakom yttrandefriheten, säger han.
Expressen.se har sökt Lena Forsman för en kommentar.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: