ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Björklund till attack mot Juholt

ANNONS:
Läs mer
Skolan, EU och arbetskraftsinvandring. Det var några av de ämnen som Folkpartiets partiledare Jan Björklund tog upp i sitt tal i Almedalen. Men han gick också till attack mot Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt och Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.
- Ert samarbete med Sverigedemokraterna är pinsamt, sade han.
På onsdagskvällen var det Jan Björklunds tur att hålla tal i Almedalen, och han inledde med att prata om revolutionen i arabvärlden. Och han var mycket tydlig i sitt budskap.
- Khadaffi måste bort. Människorna i arabvärlden har rätt att leva i frihet.
Björklund gick sedan vidare med inrikespolitik och arbetskraftsinvandring.
- Sverige är ett litet land och för att vi ska stå starka måste vi vara attraktiva för utländsk kvalificerad arbetskraft. Sverige välkomnar arbetskraftinvandring av kvalificerad arbetskraft. Att högutbildade kommer hit och jobbar bidrar till vår ekonomiska utveckling.

"Kan bli en fälla"

Vi tjänar på att vara ett öppet land, sade Björklund som sedan gick vidare till sin hjärtefråga: den svenska skolan.
- När skolan frånsäger sig sitt ansvar blir elevens egna mognad avgörande. Detta kan bli en fälla för exempelvis pojkar från hem utan studietradition. Det kan bli en fälla för arbetarpojkar. Klassresan börjar i klassrummet. Det är hög tid att låta lärare vara lärare, sade Björklund.
Den avslutande delen av talet kom att handla om Europatanken och kom återigen in på utländsk arbetskraft.
- Vi ser motståndet mot den europeiska tanken i exempelvis riksdagen där de rödgröna och Sverigedemokraterna gått ihop för att göra det svårare för utländsk arbetskraft att jobba i Sverige. Håkan Juholt och Gustav Fridolin: ert samarbete med Sverigedemokraterna är pinsamt.

"Låt Juholt drömma"

Björklund avslutade talet med att gå hårt åt Socialdemokraterna och Håkan Juholt.
- Socialdemokraterna har valt en partiledning som verkar tycka att det var bättre förr. Men det tycks som Håkan Juholt förväxlat sin egen inställning med folkets. För Socialdemokrater var det alltid bättre förr, de var alltid statsministrar. Men för de flesta andra är det bättre nu, och det kommer att bli ännu bättre. Låt Juholt drömma sig tillbaka, vi andra drömmer om framtiden.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: