Mannen fördes till sjukhus med skador på benen. Det ska även undersökas om han fått nack- eller ryggskador. Foto: Stig Norling
Mannen fördes till sjukhus med skador på benen. Det ska även undersökas om han fått nack- eller ryggskador. Foto: Stig Norling

Bilen krossades av trädet

Publicerad
Uppdaterad
Precis när mannen körde längs med Stockholmsvägen i Enköping föll trädet över bilen.
Taket trycktes in och mannen fick föras till sjukhus.
- Det måste vara maximal otur, säger räddningsledaren Kjell Klarbo, till Expressen.se.
Räddningstjänsten kallades till platsen vid 17.30-tiden på tisdagen.
Ett stort, torrt träd hade blåst omkull och föll precis när mannen passerade längs med Stockholmsvägen i Enköping.
– Trädet träffade rakt över vindrutan, säger Kjell Klarbo, räddningsledare och fortsätter:
– Det måste vara maximal otur.

Föraren klämdes fast

Trädet tryckte ner taket och ratten och föraren klämdes fast. Räddningstjänsten fick klippa bort taket och bända isär bilen.
Mannen fördes till Akademiska sjukhuset med skador på benen, även nacke och rygg ska undersökas.
Det blåser ordentligt i trakten.
– Vår mätare visar nio, tio sekundmeter. Men det är alltid värre på de öppna fälten, fortsätter Klarbo.
Trädet delades på mitten när det föll över bilen. Foto: Stig Norling

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida