ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Bilder på Muhammed i svensk lärobok

ANNONS:
Läs mer
Profeten Muhammed är avbildad två gånger i läroboken Religion utgiven på förlaget Almqvist & Wiksell 1993.
Boken är avsedd för mellanstadiet och används bland annat i undervisningen på Hagaskolan i Varberg, skriver Hallands Nyheter. - Plågsamt att bilderna finns kvar i undervisningen. Nu förefaller ansvaret ligga på de skolor som inte visar respekten, säger Abd al Haqq Kielan, talesman för Sveriges muslimer, till tidningen. Han säger att muslimerna i Sverige liksom företrädare för judar och kristna haft en dialog med Almqvist & Wiksell liksom andra skolboksförlag om detta och att "de lovade att skärpa sig".

Inte fördomsfulla

Han säger att han är missnöjd med att ansvariga för svenska läroböcker och skolorna inte visar hänsyn. Han finner dock en tröst i att bilderna i skolboken inte är fördomsfulla eller nedsvärtande. - Om bilderna medför dilemman så får vi dra in boken i undervisningen, det har jag förståelse för, säger rektorn vid Hagaskolan Roland Fallström till HN.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: