ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Behövde inte blåsa

ANNONS:
Läs mer
Kung Carl Gustaf krockade med sin bil i centrala Norrköping på torsdagsförmiddagen. Kungen höll för litet avstånd, enligt polisen.
Kungen körde med sin BMW in i bilen framför vid en rondell på Ståthögaleden i Norrköping strax efter klockan elva. När bilen framför bromsade in för en cykel låg kungen så nära att krocken var ett faktum. Ingen skadades i krocken. Kungens bil skadades kraftigt i frampartiet och fick föras från platsen med bärgningsbil. I en Säpobil kunde kungen fortsätta mot Stockholm för att dela ut Stockholm Water Prize samma kväll. Polispatrullen genomförde varken förhör eller nykterhetskontroll med kungen. - Det ingår i våra rutiner att alla inblandade får blåsa men det har vi inte rätt att göra på kungen. Det ingår i immuniteten, säger Raine Åbrink, förundersökningsledare vid Norrköpingspolisens trafikenhet. Enligt Åbrink orsakades olyckan av att kungen inte höll tillräckligt avstånd. Kungen kan, enligt grundlagen, inte åtalas. En person utan åtalsimmunitet riskerar 800 kronor i böter för en liknande förseelse. Men polisen kommer inte att utreda vad kungen gjorde sig skyldig till. - Eftersom kungen inte kan misstänkas för brott finns ingen anledning att inleda förundersökning, säger Åbrink.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: