ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Bästa nyhetsbilden belönas med 71717 kr

ANNONS:
ATT TÄNKA PÅ NÄR DU TAR DINA BILDER

VAR INTE I VÄGEN
Om det är en dramatisk situation, tänk på att inte vara i vägen för räddningspersonal. Tänk också på den personliga integriteten. Du är först och främst medmänniska, sen fotograf!

 

UPPTRÄD ETISKT, RESPEKTERA LAGEN

Precis som alla stora medier tar Expressen emot tips, bilder och filmer. Det material vi får in genomgår en kritisk nyhetsvärdering. I bedömningen ingår innehållet i bilderna och uppgifterna, men också huruvida du uppträtt etiskt och inom lagens gränser.


NYHETSBILDER ÄR FÄRSKVARA
För Expressens upplaga på webben, Expressen.se, handlar det om minuter. Skicka in din bild direkt, när den är färsk. För Expressen i tryck handlar det också om snabba ryck, speciellt om du tar bilden på kvällen.

BILDEN TALAR FÖR SIG SJÄLV
En bra läsarbild behöver inte nödvändigtvis vara en ren nyhetsbild. En rolig situation, en märklighet, något udda. Tänk på vad du själv skulle vilja se i tidningen.

TA FLER BILDER
Om det inte är en känslig situation, försök att gå nära motivet. Men tänk alltid på att visa hänsyn. Lika viktigt kan vara att komplettera med översiktsbilder, så betraktaren kan orientera sig i situationen. Helt enkelt, ta fler bilder av samma händelseförlopp.

SITUATIONEN ÄR VIKTIGAST
Har du inte kameran till hands, använd mobiltelefonen. Även om den inte ger samma bildkvalitet, så fångar du situationen.

Visa merVisa mindre

Har du ett tips eller har du sett något märkligt? Eller har du tagit en bra bild eller video?
Hör av dig till Expressen direkt!
  –Mejla en bild, en video eller ett tips till 71717@expressen.se
  –Skicka en bild eller en video med mms till 71717
  –Skicka ett tips med sms till 71717.

De läsare som får sina nyhetsbilder publicerade belönas – alltid.
Årets bästa läsarbild eller nyhetsvideo belönas med 71 717 kronor.

Expressen får in tusentals tips och bilder från uppmärksamma läsare – men vi vill gärna ha fler.
Har du något som du vill ska publiceras i tidningen – tveka inte att skicka det till 71717. Det kan vara mödan värt.
Från de bilder som publiceras väljer vi varje månad en läsarbild som belönas med 7 171 kronor. Varje år väljer också vår jury Årets Läsarbild och den fotografen får hela 71 717 kronor.

Allt är intressant

En bra läsarbild behöver inte nödvändigtvis vara en ren nyhetsbild.
Det kan lika gärna vara en rolig situation, en märklighet, något udda. Tänk på vad du själv skulle vilja se i tidningen.
Så: ser du något intressant, tveka inte att använda kamera eller kameramobil. MMS:a eller e-posta in bilden eller videofilmen till oss. Skriv vad den föreställer, och berätta vem du är och hur vi når dig.
Vill du vara anonym går det givetvis bra.

Nyhetsbilder ersätts alltid

När du skickar in en bild eller video ger du oss tillåtelse till publicering (med arvodering enligt enligt BLF-TU avtalet, dagstidningsavtalet), i annat fall måste detta framgå i ditt mejl eller MMS. I ett nyhetsintensivt läge kan vi alltså komma att publicera materialet innan vi talat med dig, men nämnda ersättning utgår givetvis ändå.
Vi ersätter alltid publicerade nyhetsbilder.
När vi i något speciellt sammanhang uppmanar läsarna att delta med exempelvis "de bästa vårbilderna" eller "dina roligaste bilder" utgår dock ingen ersättning. Ersättning utgår normalt inte heller vid återpublicering av redan använda bilder.
Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 020-22 22 20.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: