ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Asteroid på väg att passera jorden

ANNONS:

Om drygt en vecka kommer en asteroid att passera jorden.

Detta på ett avstånd närmare än satelliter som används för telekommunikation befinner sig på, rapporterar NBC.

Asteroiden "2012 DA14" mäter runt 50 meter i bredd och kommer att göra sitt inträde nära jorden på kvällen den 15 februari. Enligt NBC kommer asteroiden färdas närmare jorden än satelliter som används för telekommunikation.

– Det här är det närmaste uppskattade avståndet för den här asteroiden någonsin. Den har rört sig närmare jorden ett tag, säger Donald Yeomans, chef för en av NASA:s avdelningar till NBC.

Enligt NASA:s uträkningar kommer dock jordens gravitation att skjuta bort asteroiden från dess nuvarande bana till ett betydligt säkrare avstånd från jorden.

7,8 km - per sekund

De som vill få en glimt av asteroiden behöver förbereda sig med en kikare - för trots det förhållandevis korta avståndet till jorden kommer den inte vara synlig med blotta ögat. Dessutom slungas asteroiden fram i ofattbara 7,8 kilometer per sekund, enligt NBC.

Sajten Populär astronomi har listat några tips för de som vill försöka hitta asteroiden på himlen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: