ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Justitieminister Beatrice Ask. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
Justitieminister Beatrice Ask. Foto: Bertil Ericson / Scanpix

Ask: Det handlar om att förbereda oss

ANNONS:

Regeringens undersökning visar att det finns en verklig risk för terrorattentat i Sverige.

Nu lägger man fram en ny strategi för att bekämpa terrorismen.

– Det handlar om att förebygga, förhindra attentat och förbereda oss om något skulle hända, säger justitieminister Beatrice Ask till Svenska Dagbladet.

För fyra år sedan bedömdes terroristhotet mot Sverige som "relativt lågt". Idag finns det "en verklig risk för terrorattentat i Sverige", skriver regeringen i sin nya plan för att bekämpa terrorismen, skriver Svenska Dagbladet.

"Undanröja hindren"

I den nya planen skriver regeringen att den kan tänka sig att "undanröja hindren för en effektiv och modern myndighetssamverkan". Detta skulle bland annat kunna innebära att Säpo, Must, och FRA tillåts delge varandra information om behov finns. Idag hindras de tre instanserna att göra detta på grund av sekretess och behandling av personuppgifter. Säpo, Must och FRA uppmanar även regeringen att se över lagstiftningen för att Sverige ska kunna bemöta terrorhot på ett bättre och mer effektivt sätt.

Förslaget om att det skulle kunna bli möjligt att i efterhand återkalla ett svenskt medborgarskap för den som hemlighållit en anknytning till terrorbrott är dock någonting som inte tas upp i den nya strategin.

-Det verkar inte möjligt att få igenom det politiskt, säger Beatrice Ask till Svenska Dagbladet.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: