ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Jakten på nätpirater har trappats upp. Förra veckan slog Antipiratbyrån till mot Internetleverantören Bahnhof. Tusentals ljudfiler, filmer och datorspel beslagtogs. "Och det är bara början", säger Antipiratbyråns jurist  Henrik Pontén.
Jakten på nätpirater har trappats upp. Förra veckan slog Antipiratbyrån till mot Internetleverantören Bahnhof. Tusentals ljudfiler, filmer och datorspel beslagtogs. "Och det är bara början", säger Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén.

Antipiratbyrån: "Piraterna där ute är panikslagna"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer
Visa flerVisa färre
Kampen mot nätpiraterna är här.
Men Antipiratbyråns aktioner har orsakat en våldsam proteststorm.
Jag är utsatt för sms-terror, säger Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén.
Efter ett halvårs kartläggning gjorde Antipiratbyrån förra veckan det första tillslaget mot internetleverantören Bahnhof. Det ledde till att 450 000 ljudfiler, 5 500 spel och datorprogram och 1 800 filmer beslagtogs. Och det är bara början, enligt Henrik Pontén. – Piraterna där ute är panikslagna. Han räknar med att en halv miljon svenskar använder sig av fildelningsprogram för att ladda ner och lägga upp olagliga kopior av film, musik och dataprogram på nätet.

"Vanligaste brottet"

– Det gör det till det i särklass vanligaste brottet, säger Henrik Pontén. Men reaktionerna har varit våldsamma. Antipiratbyråns hemsida är hackad och där hotas nu Henrik Pontén till livet av anonyma fildelare. Han har också fått ta emot ett stort antal telefonsamtal och blivit sms-terroriserad. – När de till och med ringer till min son tycker jag definitivt att det gått för långt, säger Henrik Pontén som ordnat personligt skydd. Magnus Eriksson, 24, har lagt ut omkring 200 musikalbum för nedladdning på nätet. Han tror att Antipiratbyråns räder kommer att slå tillbaka på hela film- och musikindustrin. – Det här kommer att leda till en bojkott av de företag som stöder Antipiratbyrån. De underskattar rörelsen på nätet.

Tänker fortsätta

Själv är han inte orolig för att åka fast. – Jag kommer att fortsätta dela filer. Tiden då företagen fick betalt för varje enskild skiva eller film är förbi, nu är det via Internet vi tillgodogör oss det.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: