Annie Lööf avbröts av en kvinna som skrek: "För ett rättvist samhälle rösta på SD." Det fick Annie Lööf att lugnt säga: "Här är en till som vill upp och hålla tal." Foto: Sven Lindwall
Annie Lööf avbröts av en kvinna som skrek: "För ett rättvist samhälle rösta på SD." Det fick Annie Lööf att lugnt säga: "Här är en till som vill upp och hålla tal." Foto: Sven Lindwall

Annie Lööf avbröts av SD-anhängare

Publicerad

Alliansen lyckades inte förnya sig tillräckligt mycket och det är en av orsakerna till att förra regeringen miste makten.

Det sa Annie Lööf i sitt tal.

- Reformivern gick på sparlåga, konstaterade hon.

Centerledaren riktade också vass kritik mot regeringens jobbpolitik.

- Det är inte direkt ett under av regeringsduglighet vi sett, sa Lööf.

Annie Lööf inledde med att blicka tillbaka till partiets rötter - att stå för näringsfrihet och frihandel och böndernas situation.

- Det är inte direkt ett under av regeringsduglighet vi sett, säger Annie Lööf i talet, säger hon och poängterar att borgligheten behövs.

Hon knyter an till Almedalen 2012 då hon efterlyste ett alliansen 2.0 – förnyelse och förändring.

- Alliansen behöver utvecklas för att inte avvecklas, säger Annie Lööf och fortsatte:

- Vi satt bekvämt stilla i båten i stället för att resa segel och ändra kurs, säger hon.

Centerledaren menar att misslyckandet med att förnya sig utgör en del av förklaringen till att alliansen förlorade regeringsmakten.

- Reformivern gick på sparlåga, konstaterade Centerledaren i sitt tal.

Nu måste alliansen blicka framåt och ge förslag på reformer, även om debatten blir het, menar Lööf som radar upp fyra områden:

Fri företagsamhet som skapar jobb i hela landet, grön tillväxt, kamp för valfrihet och mångfald, och öppenhet mot omvärlden.

Centerledaren lämnade självkritiken och alliansvisionerna och riktade in sig på statsministern. Precis som Expressen kunde avslöja redan i morse attackerade Lööf Stefan Löfvens jobbpolitik.

- Att 590 ungdomar får ett tröstpris i form av en praktikplats tar inte bort det faktum att Stefan Löfven använder ungas jobb som en bankomat, säger Annie Lööf.

Centerledaren återknöt i sitt tal till partiets nya förslag om grön skatteväxling för 4,2 miljarder som Lööf presenterade under en pressträff i Almedalen tidigare under söndagen.

Bland annat vill C ta bort arbetsgivaravgiften under två år för den egenföretagare som anställer sin första medarbetare samt höja brytgränsen för kommunal inkomstskatt.

- Ibland låter det som att Sverige blivit ett skatteparadis. Det låter så ibland när man diskuterar. Det stämmer inte, säger Lööf.

Plötsligt avbröts Centerledaren av en kvinna som skrek:

- För ett rättvist samhälle rösta på SD.

Det fick Annie Lööf att lugnt säga:

- Här är en till som vill upp och hålla tal, säger hon och fortsätter sitt tal:

- Tillväxt är en förutsättning för bättre miljö, säger Lööf som vill koppla samman ekonomisk utveckling med partiets miljöpolitik.

Annie Lööf poängterade också vikten av valfrihet inom välfärden och äldreomsorgen.

- I dag presenterade jag ett förslag om att alla som är över 75 år ska ha rätt att få hjälp under ett antal timmar med vad de 'n behöver, säger Annie Lööf.

Centerpartiets ledare pekar Lööf på Islamiska statens härjningar när hon talar om öppenhet.

- Den borgerlighet jag är en del av står för dagens reglerade invandring och med öppenhet mot omvärlden, säger hon.

- Vibehöver ett mer kostnadseffektivt och effektivt mottagande så att människor lättare kommer in i det svenska samhället, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag