Anna från Bjuv blev fru Anka

Publicerad
Uppdaterad
Vem är Paul Anka?
Första gången visste Anna Åberg inte vem den världskände artisten var.
Nu är de båda nygifta och på Sverigesemester.
I går var Anna Anka, född Åberg, på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby med barnen Elli, 6, och Ethan, 3. Trots att barnen bor i Los Angeles talar de svenska.
- Nästan mer svenska än engelska! säger Anna Åberg, 37. Ibland blir Paul orolig att de inte ska lära sig svenska. Ethan å andra sidan försöker lära sin pappa svenska. "Bloooo-ma" säger han, det är så gulligt.
Bjuvtjejen Anna Åberg gifte sig med Paul Anka på Sardinien i juli. Hennes barndomsvänner från Helsingborg flögs in för att vara tärnor och sedan delta i festen på lyxyachten Siran. Paul Anka hade skrivit om sin gamla hit "Do I love you" med svenska ord insprängda.

"Ett minne för livet"

- Sången i sig själv är jättefin, så det var ett minne för livet, säger Anna Anka.
Paret möttes i Los Angeles där Anna Åberg jobbade som personlig tränare. Hon hade ingen aning om vem Paul Anka var.
- Artister brukar alltid vara lite speciella, men han var som en vanlig man, säger Anna. Det var ett speciellt möte, du vet när man bara ser varann in i ögonen och känner: Det här är det rätta.
Numera jobbar Anna Anka som makens assistent. Tillsammans med barnen far paret runt världen där Paul Anka uppträder.
- Separationer inträffar när man jobbar för mycket och inte hinner ses. Vi tycker det är viktigt att vara tillsammans, säger Anna Åberg.
Närmast väntar en privat spelning för 8 000 personer i Finland. Därefter Bryssel, Paris och sedan USA. Anna har under tiden släppt sin första bok, "Träningsprogram för gravida".

Ny bebis kan vara på gång

Sedan blir det en ny bebis - kanske. Anna Åberg växte upp med adoptivföräldrar som hon numera inte har någon kontakt med, så familjen är viktig för henne.
- Paul vill jättegärna ha fler barn. Jag vet inte - jag har ju just kommit i form. Och om man ska resa med tre barn, då måste vi ha två barnflickor. Men vi får se.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida