ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Karin Olsson och Anna Dahlberg på Expressens ledarredaktion. Foto: Cornelia Nordström
Karin Olsson och Anna Dahlberg på Expressens ledarredaktion. Foto: Cornelia Nordström

Allt fler läser ledarsidan via Twitter

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Allt fler följer nu Expressens ledarsida via mikrobloggen Twitter. Här gör ledarredaktionen korta kommentarer och tipsar om texter på Expressens sajt.
- Mikrobloggar är det snabbast växande kommunikationssättet på nätet just nu. Expressens ledarsida måste vara en del av den utvecklingen om vi ska fortsätta vara en ledande opinonsbildningskanal, säger Anna Dahlberg, politisk redaktör för Expressen.
Möjligheten att uttrycka sig på bara 140 tecken lockar allt fler. Snabba uppdateringar och länkar till intressanta sajter blir beroende framkallande. Du väljer själv vilka flöden du ska följa – kompisarna, kollegorna, nyhetsmedier eller kända bloggare. Mikrobloggen är inte ny, men de senaste dagarna har uppmärksamheten om exempelvis Twitter.com och svenska [LINK]Bloggy.se[\LINK]gjort att antalet användare ökat.

Ny publik

Karin Olsson, redaktionssekreterare, förklarar varför Expressens ledarsida etablerat sig härpå Twitter:
— Mikrobloggandet ger en unik möjlighet att på sekunden nå ut med ledarsidans budskap till både våra läsare och till politiska aktörer, som partier, lobbyister och inflytelserika bloggare. Dessutom upptäcker en ny publik oss på Twitter.
— Via Twitter kan vi skicka ut korta, blixtsnabba reaktioner och kommentarer, mycket snabbare än det är möjligt i vår vanliga blogg. Vi bjuder också på exklusiva länkar och kommentarer till dem som följer oss på mikrobloggen, säger Karin Olsson.

"Hitta nyheter"

Men Expressens ledarsidesskribenter följer också den politiska diskussionen via mikrobloggarna.
— Vi använder självklart också Twitter för att hitta nyheter och följa tankar och impulser från intressanta politiska aktörer, säger Karin Olsson.
Expressen har flera flöden på Twitter för dig som vill få åsikter och tips om bra läsning:
Klicka här för att få information av Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier.
Klicka härför att åsikter och lästips från Expressens kulturredaktion.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: