ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Älg försökte simma till Danmark

ANNONS:
Det slutade illa för den älg som på lördagen gick ut i vattnet vid Lerberget söder om Höganäs och simmade ut i Öresund med riktning mot Gilleleje i Danmark.
Ägen drunknade utanför Lerberget när räddningstjänsten försökte rädda den från att simma till Danmark. Älgen observerades flera hundra meter ut i sundet och ansågs kunna utgöra ett hinder för båttrafiken. Räddningstjänsten fick i uppdrag att försöka få älgen att återvända upp på land, rapporterar Sydsvenska Dagbladets nätupplaga. Men enligt polisen i Helsingborg misslyckades ansträngningarna och den utmattade älgen drunknade slutligen ute i sundet. Sommaren 1999 lyckades en annan älg simma hela vägen från Skåne över till Själland. Under ett år utgjorde den Danmarks hela älgstam innan den olyckligt nog dödades av tåget i maj 2000.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: