Aboundance samlar hela dansvärlden

Publicerad
KARLSTAD. Sugen på en svängom? Just nu dansas det överallt i Karlstad. Dansfestivalen Aboundance är i full gång.
120 dansare från världens alla hörn har intagit Karlstads gator. Nutida dans som folkdans och streetdans möter klassisk balett under dansfestivalen Aboundance. Dansarna som deltar kommer från bland annat Mexiko, Frankrike, Georgien, Ghana och Korea.

Nytt och gammalt

Festivalen arrangeras av Dans i Värmland och bjuder på inte mindre än 45 workshops, föreläsningar och olika dansuppträdanden.
- Vi vill att man både ska kunna känna igen sig och se nya saker som man aldrig sett förut, berättade Alexandra Rudnicka, konstnärligt ansvarig, för Karlstad.expressen.se tidigare i sommar.

Alla är välkomna

Tanken är att alla Karlstadsbor ska kunna njuta av dans i alla dess former.Alexandra Rudnicka - konstnärligt ansvarig för Aboundance. Foto: Svensson Ylwa
- Vi vill erbjuda alla, oavsett bakgrund och intresse, chansen att inspireras av ett överflöd av internationell danskonst, säger Alexandra Rudnicka.
Festivalen pågår hela helgen – det är bara att ta på sig dansskorna och släppa loss.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag