ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Lars Pehrson / Svd / Scanpix
Foto: Lars Pehrson / Svd / Scanpix

65 500 gjorde högskoleprovet

ANNONS:
Tidigare artiklar

Omkring 65 500 personer hade anmält sig till lördagens högskoleprov.

Det var den andra gången som det nya provet skrivs - där matematik fått ett större roll.

Högskoleprovet har skrivits på drygt 120 orter runtom i landet. Under åtta timmar har tiotusentals personer betat av 160 uppgifter, uppger TT.

– Provet har två delar, en med matematisk-logiska uppgifter och en verbal del, som är mer mot läs- och ordförståelse, säger Åsa Rurling, utredare på högskoleverket, till Expressen.se.

Omarbetat prov

Det är andra gången som det nya högskoleprovet skrivs. I höstas fick högskoleprovet en ny utformning, där matematik och andra kvantitativa uppgifter blir lika viktiga som provets språkliga del.

Högskoleverket kan ännu inte svara på hur det påverkar resultatet.

– Vi har inte gjort några djupare analyser än, så det är svårt att säga. Vi ska följa upp det nya provet, men vi vill titta på några provomgångar först.

Varför ska man göra högskoleprovet?

– Det är bra om man konkurrerar till en utbildning. Det är även fler och fler utbildningar som använder högskoleprovet i urvalet.

Här kan du se facit till högskoleprovet.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: