ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

538 anställda förlorar jobbet på IBM

ANNONS:
IBM lägger ned all verksamhet i Västerås, Eskilstuna, Linköping, Alingsås och Huskvarna och 538 anställda är varslade om uppsägning, säger Åsa Barsness, Informationschef på IBM.
Anledning till varslet är att IBM vill samordna sin leveransverksamhet i Sverige, eftersom deras kunders behov har förändrats. Under de senaste åren har datajätten tagit över Ericssons, Skandias, Postens och ABB:s IT-avdelningar. Samtidigt har man lagt ned verksamhet. Flertalet eller omkring 300 av de berörda arbetar på IBM i Västerås.

Facket är starkt kritiskt

Enligt uppgifter kommer verksamheten att flyttas till låglöneländer, stämmer det? - Nu ska vi påbörja förhandlingar med facket och titta på olika lösningar. Ett möjligt scenario är att vi flyttar tjänster till länder utanför Sverige, säger Barsness. För att försöka behålla som många jobb som möjligt i Sverige kommer Sif i mbl-förhandlingarna med IBM att peka på medlemmarnas kompetens och närheten till kunderna. - Det handlar ju om ta hand om all kompetens och erfarenhet och inte slänga den i sjön, säger Sifs förste vice ordförande Peter Hellberg till TT. Han är starkt kritisk till beslutet att lägga ned hela verksamheter.

Lade ned i Östersund

Förra våren lade IBM ned sin verksamhet i Östersund och 157 förlorade jobbet. IBM kommer senare i dag att lämna ytterligare information om nedläggningsbeslutet. IBM har omkring 4 000 anställda i Sverige.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: