Polisens tekniker kommer ut från huset där mannen hittades mördad och en kvinna låg svårt skadad. Foto: Roger Vikström
Polisens tekniker kommer ut från huset där mannen hittades mördad och en kvinna låg svårt skadad. Foto: Roger Vikström

32-åringen skriver om mordmisstankarna

Publicerad

Han anhölls misstänkt för mord och mordförsök.

Nu kommenterar 32-åringen själv gripandet på internet.

– Inte sant att jag utfört detta, skriver han bland annat.

32-åringen greps under torsdagskvällen under odramatiska former, enligt polisen. Bland det sista han gjorde innan gripandet var att uppdatera sina vänner via sociala medier att han skulle försvinna i väg ett tag.

Därefter var det tyst.

Fram tills några timmar efter att 32-åringen släppts. Under fredagseftermiddagen lät mannen sina bekanta på en öppen profilsida få reda på var han befunnit sig de senaste timmarna.

"Vänner kan ge alibi"

Han berättade att han suttit anhållen misstänkt för mord och mordförsök – och bedyrade att han var oskyldig.

Han skriver vidare att han har flera vänner som kan ge honom alibi för söndagen då mordet inträffade.

Det är oklart om mannen fortfarande är misstänkt för mord och mordförsök. Polisen ville inte kommentera ärendet närmare under fredagseftermiddagen.

Expressen.se har sökt 32-åringen och hans advokat för en kommentar, men förgäves.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida