ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

31-årig flygplanstjuv lamslog Frankfurt

ANNONS:
FAKTA

Tidigare dramatik med sportflygplan:

För exakt ett år sedan stal Charles Bishop, en 15-årig flygelev, ett enmotorigt flygplan, lyfte utan tillstånd och körde enligt vittnen avsiktligt in i byggnaden i Florida.
Han omkom direkt.
Charles Bishop skrev ett självmordsbrev där han gav sitt stöd till Usama bin Ladin och terrorattackerna den 11 september.Piloten Luigi Fasullo, 67, dödskraschade mot en skyskrapa i Milano i april förra året.
Han var välkänd av den schweiziska polisen och hade nyligen drabbats av stora ekonomiska problem.
Fasullo var ägare till sitt plan, en Rockwell Commander 112.

Den unge tysken Mathias Rust fick 1987 hela det sovjetiska luftförsvaret att skämmas när han landade med ett litet flygplan på Röda torget i Moskva.


38-årige Frank Corder stal 1994 ett mindre flygplan och dog när planet kraschade mot väggen på Vita huset.
Han uppges ha varit inspirerad av Mattias Rust.


Challenger-katastrofen inträffade den 28 januari 1986.
Sju amerikanska astronauter - två kvinnor och fem män - omkom när rymdfärjan Challenger kort efter starten från Cape Canaveral i Florida exploderade och brann upp.

Visa merVisa mindre
En förvirrad man stal ett sportflygplan och cirklade över Frankfurt under eftermiddagen.
Hans första hot var att störta planet mot Europeiska centralbanken i Frankfurt.
Men hans egentliga syfte var att påminna om sin idol - en kvinnlig astronaut.
Europeiska centralbanken i Frankfurt. Den 31-årige mannen stal planet vid 15-tiden från ett flygfält utanför Frankfurt. Han hade bokat en rundtur med en pilot, men lyfte från marken innan piloten hunnit ta plats. Mannen tog därefter kontakt med flygledartornet och krävde att få tillgång till tv-kanalen CNN. Vidare hotade han att krascha planet mot Europeiska centralbanken i Frankfurt och att begå självmord. Detta utlöste febril aktivitet i Frankfurt. Flera höghus i finanskvarteren utrymdes då polisen fruktade en terroristattack. Polisen spärrade av stadskärnan för biltrafik och motade bort nyfikna åskådare från broar och utsiktsplatser. Ville tala med amerikan Mannen fortsatte att framställa krav. Han ville tala med en amerikansk medborgare med namnet Charles Resnick. Han ville också erinra om katastrofen med den amerikanska rymdfärjan Challenger på 1980-talet. Det tyska flygvapnet skickade samtidigt upp två tung bestyckade jaktplan för att försöka få bort det enmotoriga planet från de tätbefolkade områdena. Klockan 17.15 fick den 31-årige tysken från Darmstadt av okänd anledning nog av att cirkla över staden och landade på flygplatsen. Efter gripandet tydliggjorde han sitt syfte. 31-åringen ville påminna omvärlden om sin idol, den kvinnliga astronauten Judith Resnik, som omkom i katastrofen med rymdfärjan Challenger 1986. - Hon förtjänar mer uppmärksamhet. Hon var den första kvinnliga och judiska astronauten, kanske är det därför hon inte blivit ordentligt beaktad, sa mannen enligt Frankfurter Allgemeins nätupplaga. Fotnot: Enligt de första uppgifterna var den rättmätige piloten med i planet, och blev hotad med en pistol av 31-åringen. Senare framkom det att 31-åringen suttit ensam i planet och manövrerat det på egen hand.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: