ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Joahn af Donner svindlade Röda Korset och efter det kom diskussionen om Bengt Westerberg arvode igång.
Nu har röda korset tappat 30 000 medlemmar. Foto: Cornelia Nordström
Joahn af Donner svindlade Röda Korset och efter det kom diskussionen om Bengt Westerberg arvode igång. Nu har röda korset tappat 30 000 medlemmar. Foto: Cornelia Nordström

30 000 medlemmar har lämnat Röda Korset

ANNONS:
Bara i år har svenska Röda Korset tappat 30 000 medlemmar - efter förskingringsskandalen som också ledde till att ordförande Bengt Westerbergs arvode kom upp till diskussion, skriver Sveriges Radio Ekot.
Röda Korsets förre kommunikationsdirektör Johan af Donner svindlade hjälporganisationen på omkring 5 miljoner kronor och förskingrade ytterligare 1,6 miljoner från sin tidigare arbetsgivare Cancerfonden. Han dömdes sedermera till fem års fängelse av Stockholms tingsrätt.

För mycket

Samtidigt blev arvodet till Röda Korsets ordförande Bengt Westerberg hett diskussionsunderlag – 68 500 kronor i månaden ansågs av många som alldeles för mycket.
I detta har det uppstått en förtroendekris som har sänkt medlemsantalet i Röda Korset med omkring 30 000 personer, till 200 000 medlemmar, uppger Ekot.

Folk upprörda

- Jag tror det är naturligt när det är en organisation som bygger på förtroende: människor blir upprörda och vill göra en markering, säger generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.
Totalt handlar det om cirka 50 000 färre betalande medlemmar, skriver Ekot.
Ulrika Årehed Kågström hoppas att förtroendet ska kunna återställas.
- Det går inte genom en glassig marknadsföring. Det gäller att i varje liten sak visa att vi gör rätt saker för människor i en utsatt situation. Det är enda sättet, menar hon.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: