ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

26-åringens advokat: "Är helt omänskligt"

ANNONS:
Läs mer

Läget för den 26-årige man som skottskadades vid rånet i Södertälje är ytterst allvarligt.

Nu är hans advokat kritiskt till att han har begärts häktad, tillsammans med ytterligare två män, misstänkt för grovt rån.

– Det här är helt omänskligt, säger Serpil Güngör till Expressen.se.

I samband med rånet mot en guldsmedsaffär i centrala Södertälje i fredags sköts en av de misstänkta rånarna, en 26-årig man. Han vårdas sedan dess för allvarliga skador på Karolinska universitetssjukhuset.

Enligt hans advokat Serpil Güngör svävar han mellan liv och död. Kulan sitter fortfarande kvar i huvudet.

Åklagaren begärde 26-åringen, tillsammans med två andra män, 19 respektive 22 år, häktade misstänkta för grovt rån.

"Är helt onödig"

Serpil Güngör är kritisk till att åklagaren valde att begära hennes klient häktad.

– Åklagaren har kommit in med en häktningsframställan som är helt onödig i det här läget. Jag förstår inte riktigt hur åklagaren kan tänka sig att man ska kunna häkta den här personen, säger hon och fortsätter:

– Med tanke på att han behöver sin familj som kan gå in och prata med honom, vi vet inte om han hör, så är det här helt omänskligt.

Åklagaren Marie-Louise Pettersson försvarar häktningsframställan.

– Han är misstänkt för ett väldigt allvarligt brott, i nuläget är hans tillstånd allvarligt men jag vet inte hur det kommer se ut i framtiden. Men det är inte något som kommer påverka hans vård i nuläget, säger hon till Expressen.se.

"Enligt regelboken"

Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare, säger att han kan förstå reaktionen på beslutet om häktning, men att det samtidigt är helt enligt regelverket.

– Jag tror att om man inte är proffs kanske man uppfattar det här som ett illojalt handlande från åklagarens sida, men det är helt enligt regelboken. Han blir häktad i sin frånvaro därför att det krävs bevakning på sjukhuset. Det är samma sak som om en av gärningsmännen hade lyckats fly, då hade den personen begärts häktad i sin utevaro, säger Alhem.

En förundersökning har inletts efter polisskjutningen vid Södertäljerånet. Utredningen handlar om vållande till kroppsskada, framkallande av fara för annan och tjänstefel.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: